Τι λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας για το "σμήνος" σεισμών στη Θήβα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 13:31 Τι λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας για το "σμήνος" σεισμών στη Θήβα

Νέος σεισμός ταρακούνησε τη Θήβα το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός που έγινε αισθητός και στην Αττική ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 2 χλμ ανατολικά νοτιοανατολικά της Θήβας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5 χλμ.

Aκολούθησαν πάνω από δέκα μικρότερες σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή.

Ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι στην περιοχή έχουν καταγραφεί περισσότερες από 270 μικρές επιφανειακές δονήσεις την τελευταία εβδομάδα και ότι οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο.

«Άλλο ένα σμήνος πολύ μικρού μεγέθους σεισμών καταγράφεται από τους σεισμογράφους μετά τα 4,1 Ρίχτερ στις 8:05 το πρωί απο την περιοχή την Θήβας. Το φαινόμενο παρακολουθούμε από την περασμένη εβδομάδα όπου είχαμε πάλι 4,2 Ρίχτερ και έχουν ακολουθήσει περισσότερες από 270 πολύ μικρές επιφανειακές δονήσεις. Η δραστηριότητα όπως δείχνει το ιστόγραμμα έχει φθίνουσα πορεία στη παραγωγή σεισμών μέχρι στιγμής και την παρακολουθούμε ενόργανα με επιπλέον σταθμούς που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή λόγω του βεβαρημένου σεισμικού ιστορικού της», γράφει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση