Καταλήψεων συνέχεια στη Λαμία με το 7ο Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 09:53 Καταλήψεων συνέχεια στη Λαμία με το 7ο Γυμνάσιο (ΦΩΤΟ αρχείου)

«Όχι στις ρατσιστικές διακρίσεις και στις μάσκες» λένε οι μαθητές. Έληξε η κατάληψη στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας…

Υπό κατάληψη βρίσκεται το 7ο Γυμνάσιο Λαμίας από το πρωί της Τρίτης (28/9), με αρκετά αιτήματα από τους καταληψίες - μαθητές, μεταξύ των οποίων τα self test που ζητούν να είναι για όλους, αλλά και η χρήση μάσκας.

Ειδικότερα στο χειρόγραφο κείμενο που παρέδωσαν στους καθηγητές που έμειναν έξω από το κτίριο, τονίζουν ότι λένε «όχι στις ρατσιστικές διακρίσεις»  και ζητούν, εκτός από καθαριότητα, επισκευή βλαβών, θρανίων και καρεκλών, να κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές self test ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο τους ανεμβολίαστους συμμαθητές τους.

Επιπλέον ζητούν το τμήμα να κλείνει όταν νοσεί ένας μαθητής και καταλήγοντας εκφράζουν την αντίρρηση τους για τις μάσκες καθώς τους δυσκολεύει.

Στο 7ο Γυμνάσιο μετέβη άμεσα η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Δήμητρα Τσιάκα και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Αικατερίνη Καλογήρου.

Σημειώνουμε ότι έληξε η κατάληψη στο 9ο Γυμνάσιο που μαζί με το Γυμνάσιο Λάρυμνας ξεκίνησαν τη Δευτέρα το «χορό των καταλήψεων». Μάλιστα το Γυμνάσιο της Λάρυμνας έχασε μόνο την 1η ώρα μαθήματος, καθώς οι μαθητές πείσθηκαν να επιστρέψουν στις τάξεις τους, ενώ στην περίπτωση του 9ου Γυμνασίου δόθηκαν άμεσα λινκ για την εκπαίδευση των παιδιών που δε συμμετείχαν στην κατάληψη

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση