Μόνιμος κάτοικος Λαμιέων ο γνωστός «Λιθόκερος»!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 18:04 Μόνιμος κάτοικος Λαμιέων ο γνωστός «Λιθόκερος»!

Νέα εμφάνιση στο Σταυρό μέσα σε μια εβδομάδα…

Πληθαίνουν συνεχώς οι εμφανίσεις του γνωστότατου πλέον «Λιθόκερου» (Lethocerus patruelis, Belostomatidae) στο δήμο Λαμιέων.

Το μεγαλύτερο υδρόβιο σαρκοφάγο έντομο, έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Κυριακής 10 Οκτωβρίου και στην Κοινότητα Σταυρού, λίγες μόνο ημέρες μετά την καταγραφή του στο κέντρο της Λαμίας.

Φίλος αναγνώστης το εντόπισε σε αυλή σπιτιού και μας έστειλε τις φωτογραφίες, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στο Σταυρό.

Με αφορμή τη συχνή πλέον αναφορά του Λιθόκερου στο διαδίκτυο, αρκετοί είναι οι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα που τον αναγνωρίζουν και σπεύδουν να αποθανατίσουν τη σκηνή συνάντησή τους.

Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε και απασχόλησε την κοινή γνώμη ωστόσο, ήταν τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το Δημαρχείο Λαμίας.

Από τότε πολλές φορές έχει καταγραφεί η παρουσία του σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται ότι έχει προτίμηση το Δήμο Λαμιέων, όπου καταγράφεται για τρίτη φορά.

Το μεγάλο μήκος του που φτάνει τα 10 - 12 εκατοστά (σαν γιγάντια κατσαρίδα) δεν του επιτρέπουν να περάσει απαρατήρητο και ειδικά σε μέρη που δεν υπάρχουν βάλτοι ή έστω λιμνάζοντα νερά.

Δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, τσιμπάει όμως και το δηλητήριό του προκαλεί έντονο ερεθισμό, ενώ είναι θανατηφόρο για μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια που αποτελούν την τροφή του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση