Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω κλέφτες μεταλλικών αντικειμένων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 08:25 Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω κλέφτες μεταλλικών αντικειμένων

Κατασχέθηκαν και τα αυτοκίνητα με τα οποία κουβαλούσαν τα κλεμμένα…

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, το Σάββατο (16-10-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, τρεις (3) Ρομά, εκ των οποίων οι δύο (2) ανήλικοι, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, την ώρα που έκλεβαν από αγρόκτημα, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα τα οποία μετέφεραν σε αγροτικό.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν άμεσα στον ιδιοκτήτη τους, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και το όχημά τους, ως μέσο τέλεσης της κλοπής.

Μάλιστα από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι εμπλέκονται και σε κλοπή τεσσάρων πλακών ηλιακού θερμοσίφωνα αντλία νερού, καθώς και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα από έτερο αγρόκτημα, στην ίδια περιοχή.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Επίσης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου, συνελήφθησαν άμεσα στην περιοχή του Προκοπίου Ευβοίας, δύο (2) άτομα, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, για απόπειρα κλοπής.

Οι συλληφθέντες μαζί με ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, πήγαν με ΙΧΕ αυτοκίνητο σε εξωτερικό χώρο συστεγαζόμενων καταστημάτων και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και κοσμήματα (φο μπιζού), πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να εντοπισθεί άμεσα το όχημα και να συλληφθούν. Το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση