Λαμία: Φίδι «τρύπωσε» σε αυτοκίνητο και δεν έβγαινε με τίποτα
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πυροσβεστών και πολιτών, το ερπετό δε βγήκε και δυστυχώς έχασε τη ζωή του από κάποιο κινητό μέρος του οχήματος…
Ένα μεγάλο - σε μήκος - φίδι «τρύπωσε» σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στη Νέα Μαγνησία Λαμίας το απόγευμα της Τρίτης (23/6/26).
Όταν η ιδιοκτήτριά του πήγε να το πάρει είδε το φίδι κουλουριασμένο στο γκάζι και τρόμαξε.
Ειδοποίησε την Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο με δύο άτομα και ξεκίνησαν τις προσπάθειες να το πιάσουν, καθώς εκείνο τρόμαξε και κρύφτηκε μέσα στο ταμπλό.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες το φίδι δεν έβγαινε και ήταν σε σημείο που έπρεπε να αφαιρεθεί κομμάτι του αυτοκινήτου για να το βρουν. Μετά και την 3η άκαρπη προσπάθεια, κατέφυγαν στη λύση του air condition ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες που θα ανάγκαζε το ερπετό να βγει από την κρυψώνα του.
Δυστυχώς κάποια φτερωτή ίσως, βρήκε το φίδι με αποτέλεσμα να το σκοτώσει και να γεμίσει αίματα το ταμπλό.
Η γυναίκα οδήγησε στη συνέχεια το αυτοκίνητό της σε γνωστό της ηλεκτρολογείο όπου άνοιξε όλο το ταμπλό προκειμένου να μπορέσουν να απομακρύνουν το νεκρό ερπετό.
Συναντήσεις με φίδια
Τους μήνες της άνοιξης αλλά και του καλοκαιριού οι συναντήσεις με φίδια είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Τα περισσότερα φίδια που ζουν στην Ελλάδα πλην της οχιάς είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Υπάρχουν όμως και δύο ακόμη είδη φιδιού με ασθενές δηλητήριο όπως ο Σαπίτης και το Αγιόφιδο, αλλά και πάλι δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Τα ερπετά είναι πολύ χρήσιμα στο οικοσύστημα και στην ισορροπία ιδιαίτερα των πληθυσμών των διαφόρων ειδών τρωκτικών για αυτό είναι πολύ καλό να τα προστατεύουμε απομακρύνοντάς τα βέβαια από τα σπίτια και τις πόλεις γενικότερα.
Περιστατικά με δαγκώματα δυστυχώς δε λείπουν κανένα καλοκαίρι πάντα όμως συμβαίνει από ατύχημα, όταν πατάμε κάποιο φίδι ή βάζουμε το χέρι ή το πόδι μας σε μέρος που έχει κρυφτεί. Ποτέ δεν επιτίθεται και ποτέ δε δαγκώνει αν δε νιώσει απειλή.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Επιδρομή αγέλης λύκων στη Λοκρίδα: Κατασπάραξαν κοπάδι αφήνοντας πίσω 54 νεκρά πρόβατα και 15 βαριά τραυματισμένα
Ανυπολόγιστη καταστροφή για τον κτηνοτρόφο, καθώς όλα τα ζώα ήταν έτοιμα να γεννήσουν…
Στυλίδα: Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας την Κυριακή στην οδό Λαμίας λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τις εναλλακτικές διαδρομές…
Φθιώτιδα: Σύλληψη μελισσοκόμου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια
Το ποδαρικό πάντως στις συλλήψεις τον Οκτώβριο στη Στερεά, έγινε από την Ευρυτανία…
Επένδυση πάνω από 35 εκατ. ευρώ στην Αγόριανη Παρνασσού - Έρχεται το νέο Elatos Resort
Το ορεινό θέρετρο πολυτελείας και ευεξίας θα διαθέτει 38 σαλέ και 15 δωμάτια στο κεντρικό κτίριο.
Γιορτάζουν αύριο τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη οι δικηγόροι της Λαμίας
Η γιορτή της Ημέρας της Δικαιοσύνης…