Φθιώτιδα: Απατεώνες προσποιούνται τους υγειονομικούς για ελέγχους covid

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 07:55 Φθιώτιδα: Απατεώνες προσποιούνται τους υγειονομικούς για ελέγχους covid

Στόχος τους οι επαγγελματικοί χώροι σε μικρά χωριά με υπεύθυνους ηλικιωμένους. Τηλεφωνούν και για απολυμάνσεις…

Δεν έχουν όρια αυτά που σκαρφίζονται οι απατεώνες προκειμένου να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη από τα υποψήφια θύματά τους.

Αυτή τη φορά στην περιοχή της Φθιώτιδας, είχαμε το σενάριο με μαϊμού - υγειονομικούς που ειδοποιούν για ελέγχους covid ή ακόμη και για απολυμάνσεις!

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο LamiaReport, άγνωστοι τηλεφωνούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συστήνονται ως... «Υγειονομικό». Υποστηρίζουν ότι είναι επιφορτισμένοι για έλεγχο covid στο μαγαζί που έχουν τηλεφωνήσει και ορίζουν μάλιστα και ημερομηνία ελέγχου!

Αν στο τηλέφωνο απαντήσει ηλικιωμένο άτομο που αξιολογούν ότι μπορούν να το μπερδέψουν προχωράνε στη δεύτερη φάση του σχεδίου τους, για διά ζώσης επαφή, αν όχι επιμένουν υποστηρίζοντας σε δεύτερο τηλέφωνο ότι θα πάνε στο κατάστημα για απολύμανση!

Στόχος τους με το τηλεφώνημα είναι να δουν κατά πόσο ο ιδιοκτήτης/τρια είναι ενημερωμένος/η σχετικά με τα νέα μέτρα και αν αξιολογήσουν ότι μπορούν να τον/την κοροϊδέψουν τότε ή θα προσπαθήσουν με τη μέθοδο της απασχόλησης να κλέψουν ή να εκβιάσουν για να μη βεβαιώσουν παράβαση.

Η απάτη είναι ξεκάθαρη, καθώς οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ποτέ οι έλεγχοι δε γίνονται με ειδοποίηση. Ακόμη και να έχει υπάρξει καταγγελία για το κατάστημά σας, ο έλεγχος θα γίνει απροειδοποίητα. Φυσικά πριν γίνει έλεγχος δεν είναι δυνατόν να ειδοποιήσουν και για απολύμανση, όπως συνέβη σε καφενείο χωριού του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, όπου οι απατεώνες έκλεισαν ραντεβού για την προσεχή Δευτέρα (25/10)!

Τα περισσότερα τηλεφωνήματα έχουν στόχο ορεινά χωριά, όπου τα εναπομείναντα καταστήματα έχουν ηλικιωμένους ιδιοκτήτες, δεν έλειψαν όμως και τηλεφωνήματα μέσα στη Λαμία, σε φαγάδικα. Δεν είναι τυχαίο ότι επιμένουν στον όρο «Υγειονομικό» που υπήρχε ως υπηρεσία πολλά χρόνια πριν και το γνωρίζουν οι πιο παλιοί επαγγελματίες.

Προσοχή λοιπόν, στους επαγγελματίες απατεώνες που σκαρφίζονται διάφορα σενάρια χρησιμοποιώντας την επικαιρότητα.

Όπως και στα σπίτια μας, έτσι και στα καταστήματα, δεν βάζουμε μέσα κανέναν άγνωστο για να μας κάνει οποιαδήποτε εργασία (πχ απολύμανση) ή έλεγχο. Οι έλεγχοι covid γίνονται απροειδοποίητα, αφορούν συγκεκριμένα σημεία και σίγουρα όχι την ταμειακή μηχανή. Επιπλέον η συντριπτική πλειοψηφία για τις παραβάσεις covid γίνονται από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές δείχνουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσουν παράβαση με χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση