Φθιώτιδα: Απατεώνες άρπαξαν 25.000€ για «μαϊμού» τροχαίο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 08:18 Φθιώτιδα: Απατεώνες άρπαξαν 25.000€ για «μαϊμού» τροχαίο

Η ηλικιωμένη πήγε στην τράπεζα και σήκωσε τα χρήματα για να τα δώσει στους απατεώνες - Συνελήφθη στα σύνορα ο ένας εκ των δραστών και αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας…

Μετά από αρκετό καιρό απασχολεί την επικαιρότητα, διάπραξη απάτης με τη μέθοδο της… «τακτοποίησης» τροχαίου ατυχήματος, με τους απατεώνες να ξεγελούν 66χρονη στην Αταλάντη και να της παίρνουν 25.000 ευρώ!

Η μέθοδος γνωστή και από τις πρώτες που απασχόλησαν τα αστυνομικά δελτία, οι Βούλγαροι απατεώνες όμως εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν και στην περίπτωση αυτή με επιτυχία.

Έτσι την περασμένη Δευτέρα (25/10) τηλεφώνησαν στην 66χρονη και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα συγκάλυψης τροχαίου ατυχήματος, που έχει εμπλακεί συγγενικό της πρόσωπο, την έπεισαν να τους δώσει 25.000 ευρώ.

Ένας εξ αυτών μάλιστα την περίμενε σε περιοχή έξω από την Αταλάντη να πάει στην τράπεζα και να του φέρει το παραπάνω ποσό.

Όταν η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνων, κατήγγειλε το περιστατικό στο ΑΤ Λοκρών, ενώ φέρεται να αναγνώρισε τον άνδρα στον οποίο παρέδωσε τα 25.000 ευρώ από τις φωτογραφίες που της έδειξαν.

 Ο συγκεκριμένος απατεώνας, ηλικίας 25 ετών, συνελήφθη την επόμενη μέρα (26-10) από τις Αστυνομικές Αρχές της χώρας καταγωγής του, αφού είχε περάσει τα σύνορα και στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, λίγες ώρες αργότερα το βράδυ, στην Αθήνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού 11.000 ευρώ, στην κατοχή 25χρονου αλλοδαπού ομοεθνούς του, στον οποίο είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος προς φύλαξη, όπως είπε, το συγκεκριμένο ποσό. Ο φίλος του ωστόσο κατέθεσε ότι δε γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και ότι δεν είχε σχέση με την απάτη.

Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στη νόμιμη κάτοχό του, ενώ θα υποβληθεί αίτημα Δικαστικής Συνδρομής προκειμένου ο συλληφθείς να εκδοθεί στη χώρα μας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση