Σταϊκούρας: 15 εκατ. ευρώ για την Ογκολογική Κλινική Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 12:03 Σταϊκούρας: 15 εκατ. ευρώ για την Ογκολογική Κλινική Λαμίας

Εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης…

Τα ευχάριστα νέα της ένταξης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, του σημαντικού έργου της «ανέγερσης νέου κτιρίου για την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και την ανάπτυξη νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας και Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και ενέκρινε την ένταξη συνολικά 19 έργων μεταξύ των οποίων και αυτό του Νοσοκομείου Λαμίας, εξέλιξη που δρομολογείται μέσα στο 2021, όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Σταϊκούρας.

Τονίζεται ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει την υλοποίησή του προκειμένου να επισπευτούν όλες οι διαδικασίες.

«Με την ολοκλήρωση του έργου, το Νοσοκομείο Λαμίας θα διευρύνει και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της ευρείας περιοχής, ενώ ενισχύει τη Λαμία ως έδρα και την ισχυροποιεί ως πόλο της Περιφέρειας», σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας και προσθέτει: «Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις έγκαιρες, συνεχείς, συντονισμένες και συστηματικές συνεργασίες και προσπάθειες που αναπτύξαμε οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, από τις αρχές του 2020. Στις προσπάθειες συνέβαλαν το ΤΑΙΠΕΔ και οι δομές υγείας της υγειονομικής περιφέρειας και της πόλης.

»Η αποτελεσματική συνεργασία των αρμοδίων της Κυβέρνησης θα παραμένει διαρκής, σε όλη την  εξέλιξη, μέχρι την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, στο Νοσοκομείο Λαμίας. Με σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση, ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, στη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση