Νοσοκομείο Λαμίας: Δύο νέοι θάνατοι - Γέμισαν ΜΕΘ και Κλινική Covid

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 08:00 Νοσοκομείο Λαμίας: Δύο νέοι θάνατοι - Γέμισαν ΜΕΘ και Κλινική Covid

Ασφυκτική η κατάσταση δεν προλαβαίνουν να διασωληνώνουν ασθενείς, καθώς προσέρχονται καθημερινά σοβαρά περιστατικά…

Πολύ δύσκολες καταστάσεις έχει δημιουργήσει το 4ο κύμα κορωνοϊού, που σαρώνει στην κυριολεξία τη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα την περιοχή της Λαμίας.

Οι εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο Λαμίας αυξάνονται συνεχώς, το χειρότερο όμως είναι ότι αυξάνονται οι διασωληνωμένοι μαζί με τους θανάτους!

Έτσι το τριήμερο (12-14/11) χάσαμε δύο ακόμη συμπολίτες μας από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 81χρονο από τη Λαμία και έναν 61χρονο από την Αταλάντη. Ο πρώτος ήταν μάλιστα εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer και είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο στις 31/10. Ο δεύτερος ήταν ανεμβολίαστος.

Την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport είχαμε αρχικά τρεις νέες διασωληνώσεις που μέχρι το βράδυ είχαν γίνει πέντε!!! Έτσι μετά την 37χρονη και την 75χρονη από τη Λαμία, καθώς και τον 52χρονο από το Μώλο, ακολούθησαν δύο ακόμη σοβαρά περιστατικά με μια 58χρονη από συνοικία της Λαμίας και έναν 70χρονο από χωριό της Φωκίδας. Ο τελευταίος είναι και ο μοναδικός εμβολιασμένος των τελευταίων εισαγωγών.

Έτσι πλέον η ΜΕΘ Covid Λαμίας έχει 11 ασθενείς με ηλικίες από 37 μέχρι 79 ετών, έξι άνδρες και πέντε γυναίκες, ενώ άλλα εννέα (9) περιστατικά διακομίστηκαν τον τελευταίο μήνα σε ΜΕΘ άλλων Νοσοκομείων! Από αυτούς τους ασθενείς μόνο οι τρεις είναι εμβολιασμένοι (15%).

Άσχημα είναι τα πράγματα και στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο, όπου το βράδυ της Κυριακής είχαμε το πρωτοφανές επεισόδιο με την 52χρονη ασθενή που γυμνή απειλούσε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας είχαμε 49 ασθενείς, καθώς συνολικά το τριήμερο έγιναν 21 εισαγωγές! Το θλιβερό είναι ότι μεταξύ αυτών είναι και νέοι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα ή ανεμβολίαστοι μεσήλικες. Χαρακτηριστικά από τους 49, οι 41 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (σχεδόν το 84%).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση