Έρχεται και στη Λαμία η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 08:10 Έρχεται και στη Λαμία η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Το Νοσοκομείο Λαμίας είναι ένα από τα 10 της χώρας που θα χορηγεί την πολύτιμη θεραπεία κατά του κορωνοϊού από την Παρασκευή…

Η είδηση ότι η χώρα μας παρέλαβε μέσω της Ε.Ε. 2.000 δόσεις του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα, έρχεται να επιβεβαιωθεί από την χορήγησή τους σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών από την προσεχή Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε νωρίτερα τηλεοπτικός σταθμός, σε πρώτη φάση τις 2.000 δόσεις θα μοιραστούν δέκα (10) Νοσοκομεία της χώρας και σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, ένα από αυτά είναι το Νοσοκομείο Λαμίας.

Το Γ.Ν. Λαμίας, θα είναι το μοναδικό για τη Στερεά Ελλάδα που θα μπορεί να χορηγεί το συγκεκριμένο σκεύασμα, τοπ οποίο σε αυτή τη φάση προορίζεται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άτομα ανοσοκατασταλμένα, μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια ή καρκίνο.

Σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ, τη δυνατότητα χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων θα έχει επίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Θεσσαλίας.

Στον ΙΦΕΤ

Το συγκεκριμένο φάρμακο διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα διανεμηθεί μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) στα Νοσοκομεία Αναφοράς.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη θεραπεία επιδρά στη μη επιδείνωση της νόσου.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγούνται στους νοσούντες βάσει κριτηρίων που αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς, ενώ το ΙΦΕΤ θα ακολουθήσει τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας για την αποτελεσματική διανομή και παράδοση των δόσεων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση