Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ακόμη τέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 10:15 Λαμία: Ακόμη τέσσερις θάνατοι από κορωνοϊό

Αυξάνουν συνεχώς τα σοβαρά περιστατικά…

Δε λέει να σταματήσει το κακό με συνεχείς αναγγελίες θανάτων συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

Από το πρωί της Τετάρτης (24/11) μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης είχαμε τέσσερις θανάτους και συνεχίστηκε το κακό με το θάνατο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας του συναδέλφου Κώστα Βαστάκη.

Δυστυχώς μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (26/11), καταγράψαμε άλλους τέσσερις θανάτους εκ των οποίων οι δύο από την περιοχή του Δομοκού.

Συγκεκριμένα με δύο ημέρες διαφορά από τον 85χρονο σύζυγό της έφυγε και η ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό του Δομοκού, η περιπέτεια των οποίων είχε συγκινήσει πριν από μερικές ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα όταν διαγνώσθηκαν θετικοί, ο σύζυγός της είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει θέλοντας να πεθάνει στο σπίτι του. Με παρέμβαση γιατρού, ανθρώπων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και συγχωριανών, το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε μπει στο ασθενοφόρο, όμως τελικά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον αόρατο εχθρό.

Οι απώλειες συνεχίστηκαν μέσα στη μέρα με μια 73χρονη από τη Λαμία που είχε εισαχθεί στο Πέτρινο δύο 24ωρα νωρίτερα, ενώ ένας 82χρονος από το Δήμο καμένων Βούρλων δεν πρόλαβε καν να εισαχθεί στην Κλινική και κατέληξε στα Επείγοντα, με πολύ χαμηλό κορεσμό.

Τέλος, κατέληξε νικημένος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ 65χρονος από χωριό του Δομοκού, μετά από 16 ημέρες μάχη με τον ιό. Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα έξι σοβαρά περιστατικά από τη Φθιώτιδα, δυστυχώς όμως τα τρία από αυτά κατέληξαν. Άλλα τέσσερα περιστατικά έχει εξυπηρετήσει η Χαλκίδα, δύο η ΜΕΘ του Σωτηρία και ένα το Ιπποκράτειο.

Εφιαλτικός Νοέμβρης

Ο Νοέμβριος αποδεικνύεται πραγματικά εφιαλτικός μήνας για τη Φθιώτιδα με 24 ήδη καταγεγραμμένους θανάτους, πολύ φοβόμαστε όμως ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, ενώ δε λείπουν και οι απώλειες ανθρώπων που φεύγουν πριν αναζητήσουν βοήθεια σε κάποιο Νοσοκομείο και δεν έχουν καταγραφεί ως θάνατος covid.

Το τελευταίο 24ωρο στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, είχαμε μία ακόμη αλλαγή ασθενών, καθώς βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας της 45χρονης από την Ιστιαία, που συνεχίζει τη νοσηλεία της στο Πέτρινο κτίριο. Άμεσα όμως η θέση καλύφθηκε από 76χρονη από περιοχή της Λαμίας, που είχε εισαχθεί στην Κλινική στις 22 Νοεμβρίου. Και αυτή η γυναίκα είναι ανεμβολίαστη.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ από το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, 12 στη ΜΕΘ και 60 στην Κλινική, ανεμβολίαστοι είναι οι 56 (9 και 47 αντίστοιχα - ποσοστό 77,78%).