Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Δυτική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 11:40 Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Δυτική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε Βοιωτία και Φωκίδα τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης…

Συνεχίζεται η βροχόπτωση στην κεντρική Στερεά επηρεάζοντας πολλές περιοχές της Περιφέρειας μας.

Τα περισσότερα προβλήματα μέχρι τώρα εντοπίζονται στη Δυτική Φθιώτιδα και στο δήμο Μακρακώμης, όπου έχουν κλείσει δρόμοι αλλά και η καινούρια γέφυρα στο Παλιούρι, όπου τα νερά του Σπερχειού έχουν γίνει ένα με τη γέφυρα!

Ειδικότερα στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει και τα τρία γνωστά ρεύματα του Πλατυστόμου, το Γραμμενόρεμα και το Αρχανόρεμα.

Οι παρεμβάσεις του δήμου στη Μάκρη και στη Φτέρη, μέχρι στιγμής έχουν φέρει αποτέλεσμα για να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια.

Στη Ν. Γιαννιτσού έπεσε τοιχίο, ενώ στον Άγιο Γεώργιο οι κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα ποιμνιοστάσια. Στη Μεσαία Κάψη σημειώθηκαν καταπτώσεις που ωστόσο αντιμετωπίσθηκαν

Επιπλέον έχει κλείσει ο δρόμος Πτελέας - Λευκάδας, ενώ κόπηκε δρόμος και στο Κυριακοχώρι.

Στις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει ο Σπερχειός στο Παλιούρι, που όπως σημειώσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το ποτάμι ξεπέρασε την παλιά γέφυρα και έφτασε ήδη στο ύψος την καινούρια.

Δείτε και το βίντεο που ανάρτησε ο Πάνος Κοντογεώργος:

Να σημειώσουμε ότι στην Ανατολική Στερεά το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης φαίνεται να έχει πέσει στο Καπαρέλλι Θηβών (427,6 mm), ενώ στον Κονιάκο Φωκίδας έφτασε τα 170 mm, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Διαβάστε: Νέος Ιανός «χτυπάει» τη δυτική Φθιώτιδα - Πέρασαν μέσα από τα σπίτια τα ρέματα (ΦΩΤΟ)

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση