Συναγερμός: Πλημμύρισε ο Σπερχειός - Εκκενώνεται το Κόμμα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 06:58 Συναγερμός: Πλημμύρισε ο Σπερχειός - Εκκενώνεται το Κόμμα

Τα νερά του θυμωμένου Σπερχειού έφτασαν μέχρι τη νότια Λαμία - Η κυκλοφορία προς Μοσχοχώρι, Φραντζή, Κομποτάδες, Κωσταλέξι έχει διακοπεί - Οι πυροσβέστες βγάζουν τον κόσμο με τις βάρκες από το χωριό Κόμμα.

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα και τη Λαμία, όπου ο Σπερχειός πλημμύρισε και έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια από το χωριό Κόμμα, λίγο έξω από τη Λαμία.

Η Πολιτική Προστασία πήρε απόφαση εκκένωσης του χωριού και οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ προσπαθούν με τις βάρκες να προσεγγίσουν τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport υπάρχουν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, όπου επίσης οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με τις βάρκες.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5:00΄ το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές...», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος

Η επιχείριση απομάκρυνσης των κάτοικων από το Κόμμα ειναι σε εξέλιξη.

Δείτε βίντεο του LamiaReport από drone με τον Σπερχειό πλημμυρισμένο στην περιοχή του Φραντζόμυλου όπου διακοπεί η κυκλοφορία.

Δείτε βίντεο με τις πρώτες εικόνες από πλημμυρισμένο σπίτι στο χωριό Κόμμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση