Λαμία: Οι μαθητές εξακολουθούν να διατηρούν ψηλά τη μετάδοση του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 08:06 Λαμία: Οι μαθητές εξακολουθούν να διατηρούν ψηλά τη μετάδοση του κορωνοϊού

Εφτά στα δέκα κρούσματα προέρχονται από τη μαθητική κοινότητα!

Το χειμωνιάτικο κρύο φαίνεται να μείωσε τη συμμετοχή στα rapid tests του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στο Δήμο Λαμιέων, ήταν αρκετά όμως και πάλι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν, τα οποία στην πλειοψηφία τους αντιστοιχούν σε μαθητές!

Μπορεί συνολικά η Φθιώτιδα και η Λαμία μετά από 1,5 περίπου μήνα να κινείται πτωτικά, όμως ο κορωνοϊός φαίνεται ότι έχει βρει την πηγή μετάδοσης μεταξύ  των μαθητών και προβληματίζει οποιονδήποτε άνθρωπο εξετάζει τα τελευταία στοιχεία.

Ειδικότερα στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, έγιναν 688 δειγματοληψίες και βγήκαν 19 θετικά δείγματα, διαμορφώνοντας τη θετικότητα στο 2,76%.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο, τόσο στις τελευταίες δειγματοληψίες, όσο και στις προηγούμενες είναι ότι τα περισσότερα αντιστοιχούν σε μαθητές, που είναι και η ηλικιακή κατηγορία που μετακινείται περισσότερο, είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστοι και επιπλέον νοσούν τις περισσότερες φορές χωρίς συμπτώματα με ότι αυτό συνεπάγεται!

Ενδεικτικά στα 19 θετικά, σε μαθητές αντιστοιχούν τα 13, που ερμηνεύεται σχεδόν 7 στα 10 κρούσματα ότι είναι από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το ρεπορτάζ του LamiaReport μάλιστα θέλει οι μαθητές από τη Λαμία που δήλωσαν ότι είναι θετικοί αυτό το 24ωρο, να είναι 20, ανάμεσά τους και παιδιά που έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ στα όποια στατιστικά προκύπτουν από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δεν περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί και λοιπό διοικητικό ή βοηθητικό προσωπικό που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το ποσοστό.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά των τελευταίων κρουσμάτων να σημειώσουμε ότι τα 11 μόνο δήλωσαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αν και οι 13 μαθητές θα πρέπει να θεωρούνται εξ ορισμού ως στενές επαφές. Επίσης εμβολιασμένα δήλωσαν τα 5 από τα 19 άτομα που βρέθηκαν θετικά.

Πιο αναλυτικά, στη δειγματοληψία που έγινε στο δημοτικό πάρκινγκ στα Γαλανέικα έγιναν 228 τεστ και βρέθηκαν 13 θετικά (5,70%) με ηλικίες από 8 έως 53 ετών.

Στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έγιναν άλλα 326 με πέντε (5) θετικά (1,53%) και ηλικίες 13 με 44.

Τέλος στο Β’ ΚΑΠΗ έγιναν 134 rapid tests και βρέθηκε ένα (1) άτομο 27 ετών θετικό (0,75%).

Οι καθημερινές δειγματοληψίες θα συνεχιστούν από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Δήμο Λαμιέων. Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ.

Για τις δειγματοληψίες στην υπόλοιπη Φθιώτιδα πατήστε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση