Λαμία: Τριάντα νέα κρούσματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 15:56 Λαμία: Τριάντα νέα κρούσματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Τα περισσότερα και πάλι αντιστοιχούν σε μαθητές…

Οι μαθητές εξακολουθούν και διατηρούν τη Λαμία στο «κόκκινο», όπως απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που έγιναν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου με την υποστήριξη του Δήμου.

Το… ποδαρικό στη Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα έγινε με 30 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 16 αφορούν μαθητές (53,33%)!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δειγματοληψία που έγινε στην Είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στα 603 τεστ βρέθηκαν οκτώ (8) θετικά και τα έξι (6) αντιστοιχούσαν σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ποσοστό θετικότητας στη δειγματοληψία 1,33%).

Επίσης στη δειγματοληψία στα Γαλανέικα έγιναν 420 τεστ και βρέθηκαν 22 θετικά (5,24%) εκ των οποίων οι 10 είναι μαθητές!

Στο σύνολο σε 1.023 rapid tests η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 2,93%. Βέβαια αν υπολογίσουμε και τα τεστ που έκανε η Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων σε παιδιά Ρομά (28) και υπαλλήλους του Δήμου (76), τότε φτάνουμε στα 1.127 τεστ και η θετικότητα πέφτει στο 2,66%. Ακόμη κι έτσι όμως προκαλεί ανησυχία η συγκεκριμένη αύξηση ειδικά μετά τα ανεξέλεγκτα πάρτι των τελευταίων 10 ημερών.

Οι δωρεάν δειγματοληψίες από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα είναι καθημερινές έως την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, με σταθερά σημεία σε Γαλανέικα και Είσοδο ΠΕΛ.

Θυμηθείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση