«Έφυγε» από κορωνοϊό 60χρονος Λαμιώτης επιχειρηματίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 09:25 «Έφυγε» από κορωνοϊό 60χρονος Λαμιώτης επιχειρηματίας

Νοσηλευόταν για έναν και πλέον μήνα στο ΚΑΤ. Έχασαν τη μάχη σε ΜΕΘ Covid άλλων Νοσοκομείων δύο ακόμη γυναίκες από τη Λαμία. Ο φονικός μήνας Δεκέμβριος και η μάχη των Νοσοκομείων κατά της πανδημίας…

Δυσάρεστες ειδήσεις μας επιφύλαξε ο Δεκέμβριος και γενικότερα το 2021 μέχρι και την τελευταία του ημέρα με νέους θανάτους συμπολιτών μας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στη ΜΕΘ του ΚΑΤ έχασε τη μάχη με τον ύπουλο εχθρό, 60χρονος από τη Λαμία που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στη Λάρισα. Επρόκειτο για ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο με πολλούς φίλους σε Λαμία και Λάρισα, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό στα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του LamiaReport, εισήχθη στην Κλινική Covid Λαμίας στις 27 Νοεμβρίου και χρειάστηκε άμεσα να διασωληνωθεί. Δεν υπήρχε ωστόσο κρεβάτι στην Εντατική της Λαμίας και τη λύση έδωσε στις 28/11 το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», όπως και σε άλλες περιπτώσεις μέσα στο «βαρύ Νοέμβρη». Πάλεψε για περισσότερο από ένα μήνα με τη νόσο, αρνητικοποιήθηκε, όμως οι επιπλοκές που του δημιούργησε η covid-19 στην υγεία του, είχε ως αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Δύο ακόμη θάνατοι

Δύο ακόμη γυναίκες από τη Λαμία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, διασωληνωμένες σε ΜΕΘ άλλων Νοσοκομείων, μία 63χρονη στη Λάρισα και μία 78χρονη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Τα σοβαρότατα περιστατικά στο πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου ήταν πολλά περισσότερα από τα κρεβάτια στην ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας, για αυτό και στην περίπτωση της 78χρονης χρειάστηκε να φύγει διασωληνωμένη στις 13 Δεκεμβρίου για τη ΜΕΘ Χαλκίδας, όπου δυστυχώς κατέληξε 17 ημέρες αργότερα. Να σημειωθεί ότι η ΜΕΘ Χαλκίδας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο είχε νοσηλεύσει άλλα πέντε βαριά περιστατικά από τη Φθιώτιδα μέσα στο 4ο κύμα.

Ομοίως και η Λάρισα και με τα δύο Νοσοκομεία της, εξυπηρέτησε σοβαρά περιστατικά από τη Φθιώτιδα, ενώ ασθενείς διακομίστηκαν και στα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιοχής.

Ο δύσκολος Νοέμβριος και ο «μαύρος» Δεκέμβριος

Γενικά η πίεση τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο στο Νοσοκομείο Λαμίας, ήταν τεράστια με πολλά και σοβαρά περιστατικά, κάποια εκ των οποίων χρειάστηκε να διακομιστούν σε ΚΑΤ, «Σωτηρία», Χαλκίδα, Τρίκαλα, «Αχιλλοπούλειο» (Βόλος), «Ιπποκράτειο» και Λάρισα αφού δεν έφταναν τα κρεβάτια της Εντατικής στη Λαμία.

Η τεράστια έξαρση κρουσμάτων στη Φθιώτιδα, που μέσα σε δύο μήνες πλησίασαν τα 6.500, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε την απώλεια 95 ανθρώπων!

Οι 84 θάνατοι μάλιστα σημειώθηκαν μόλις σε διάστημα 40 ημερών από τις 21 Νοεμβρίου και οι 64 από αυτούς μόνο το Δεκέμβριο! Είναι χαρακτηριστικό ότι θάνατο δεν καταγράψαμε μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα μέσα στο Δεκέμβριο, αλλά και πάλι αυτά τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν καθώς δηλώνονται απώλειες από covid αρκετές ημέρες αργότερα στο σχετικό μητρώο.

Από την αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα από τις 15 Νοεμβρίου 2020, το LamiaReport κατέγραψε 265 θανάτους ανθρώπων από τη Φθιώτιδα, εκ των οποίων οι 233 μόνο το 2021! Ο χειρότερος δε μήνας σε απώλειες - με διαφορά - ήταν ο φετινός Δεκέμβριος.

Πρέπει να επισημανθεί όμως ότι σε επίπεδο νομού σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι συγκριτικά με άλλες περιοχές.

Στη γειτονιά μας, περιοχές όπως τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα κατέγραψαν πολλούς περισσότερους θανάτους, ενώ λίγο παραπάνω είναι τα ποσοστά της Εύβοιας, με τα ίδια  ή και λιγότερα κρούσματα. Πολύ ψηλά είναι οι αριθμοί θανάτων  στη Μαγνησία και φυσικά στη Λάρισα, ενώ δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με περιοχές όπου δεν υπάρχει εντατική ΜΕΘ.

Τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ και η Βόρεια Ελλάδα

Δείτε τα στοιχεία με τους θανάτους που κατέγραψε το LamiaReport στα 13 Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, επισημαίνοντας ότι, Νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό της Λάρισας και το Νοσοκομείο της Λαμίας, ως Νοσοκομεία Αναφοράς Covid αντιμετώπισαν πολλά περιστατικά από άλλες περιοχές και κοντά σε αυτά το Νοσοκομείο Χαλκίδας, το «Κουτλιμπάνειο» της Λάρισας, αλλά και τα Νοσοκομεία Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Νοσοκομείο Βόλου                        521

Πανεπιστημιακό Λάρισας             500

Νοσοκομείο Λάρισας                     336

Νοσοκομείο Τρικάλων                   300

Νοσοκομείο Χαλκίδας                    261

Νοσοκομείο Λαμίας                      244

Νοσοκομείο Καρδίτσας                 225

Νοσοκομείο Θηβών                       50

Νοσοκομείο Λιβαδειάς                  41

Νοσοκομείο Καρπενησίου           17

Νοσοκομείο Άμφισσας                 13

Νοσοκομείο Καρύστου                  4

Νοσοκομείο Κύμης                       0

Την ίδια ώρα οι θάνατοι σε Νοσοκομεία (ακόμη και μικρά) στη Βόρεια Ελλάδα αποκαλύπτουν την ένταση με την οποία χτύπησε περιοχές της το 4ο κύμα:

ΑΧΕΠΑ 972

Ιπποκράτειο 702

Σερρών 628

Κατερίνης 434

ΜΥ Γιαννιτσών 290

Δράμας 250

Κιλκίς 230

Ας ευχηθούμε το νέο έτος να φέρει πολύ λιγότερες άσχημες ειδήσεις και ειδικά στο θέμα του κορωνοϊού, οι καινούριες μεταλλάξεις, με πρώτη αυτή της «όμικρον», να αποδειχτούν πιο ήπιες και εντέλει ο sars cov-2 από πανδημικός να εξελιχθεί σε ενδημικός ιός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση