ΓΝ Λαμίας: Πρώτος θάνατος ασθενή με κορωνοϊό το νέο έτος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 07:12 ΓΝ Λαμίας: Πρώτος θάνατος ασθενή με κορωνοϊό το νέο έτος

Διασωληνώθηκε 47χρονος ασθενής - Παραμένει «στο κόκκινο» η ΜΕΘ.

Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με νοσηλείες και σοβαρά περιστατικά στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, όσο κι αν κάποιοι έφτασαν να πανηγυρίζουν ότι με την έλευση της «όμικρον» φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας.

Είναι βέβαιο ότι προς το παρόν βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της υπερμετάδοσης της «δέλτα», ωστόσο οι αριθμοί των εισαγωγών κάνει επιφυλακτικούς τους επιστήμονες για το άμεσο μέλλον, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω χειμώνα, που έτσι κι αλλιώς το σύστημα υγείας επιβαρύνεται.

Μέσα στα διάφορα στατιστικά που απασχολούν τους ειδικούς λοιπόν, η Φθιώτιδα θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη ασθενή με κορωνοϊό. Πρόκειται για 73χρονο από το Δήμο Μακρακώμης που είχε προλάβει να κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου όταν νόσησε.

Εισήχθη στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Λαμίας παραμονή Χριστουγέννων, δεν τα κατάφερε όμως και κατέληξε αργά το βράδυ της Δευτέρας (3/1).

Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος ασθενή με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας για το νέο έτος και ο δεύτερος για τη Φθιώτιδα μετά το θάνατο του 58χρονου στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Αποσωληνώθηκε 51χρονος

Αντίθετα ευχάριστα είναι τα νέα από την κατάσταση 51χρονου από τη Λοκρίδα που είχε διασωληνωθεί την ίδια ημέρα (24/12) και είχε εισαχθεί επίσης στη ΜΕΘ. Πήρε εξιτήριο για το Πέτρινο, όπου και θα αναρρώσει μέχρι να αρνητικοποιηθεί από τον ιό.

Στην Κλινική Covid νοσηλεύονται 32 άτομα, καθώς το τελευταίο 24ωρο είχαμε άλλες έξι εισαγωγές, δύο από τη Λαμία, δύο από το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας, μία από το Δήμο Λοκρών και μία από το Δήμο Στυλίδας, με τις ηλικίες των ασθενών από 46 έως 82 ετών.

Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας κάποιων εκ των ασθενών, είναι πολύ σοβαρή και για αυτό παραμένει γεμάτη η Εντατική της Λαμίας, ενώ τη 2η μέρα του καινούριου χρόνου είχαμε και μία διακομιδή ασθενή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι στη Λαμία.

Επιπλέον στη ΜΕΘ Λαμίας, είχαμε τη Δευτέρα (3/1) μία καινούρια εισαγωγή 69χρονου Λαμιώτη, ενώ την Τρίτη το μεσημέρι διασωληνώθηκε και ένας 47χρονος από χωριό της Στυλίδας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όλοι οι ασθενείς στη ΜΕΘ Λαμίας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ ανεμβολίαστοι είναι και οι 23 από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση