Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Κυροδήμος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 07:24 Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Κυροδήμος

Πως ψηφίστηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λαμιέων και τα μέλη των Επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής)

Με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, της παράταξης του Παναγιώτη Στασινού και του ανεξάρτητου Γιώργου Λάμπρου, επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για θητεία 2022 - 2023 ο Γιώργος Κυροδήμος τον οποίο πρότεινε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Δεν μετείχε στη διαδικασία εκλογής η παράταξη του Νίκου Σταυρογιάννη, ο Νίκος Πάπουτσας που ήταν παρόντες, ενώ απουσίαζε η παράταξη του Θωμά Στάϊκου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων στην εισηγητική του τοποθέτηση, προέβη σε μία ενωτική δήλωση δηλώνοντας ότι η παράταξή του θα υπερψηφίσει την πρόταση της μείζονος μειοψηφίας και του Νίκου Σταυρογιάννη για Αντιπρόεδρο τονίζοντας ότι:  «…είναι προγραμματική μας θέση και στρατηγική μας επιλογή να πορευτούμε με συναίνεση, σύγκλιση και σύνθεση απόψεων. Ο νομοθέτης δίνει συγκεκριμένες επιλογές για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη του Δημάρχου, Αντιπρόεδρο από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και Γραμματέα στην τρίτη σε δύναμη παράταξη. Αυτές οι θέσεις κατά το νομοθέτη ανήκουν στις συγκεκριμένες παρατάξεις. Εμείς σαν παράταξη της πλειοψηφίας θα υπερψηφίσουμε την επιλογή της μείζονος μειοψηφίας για την θέση του Αντιπροέδρου, άσχετα με το πρόσωπο το οποίο θα προταθεί, κινούμενοι πάντα στο πλαίσιο της σύνθεσης, της συναίνεσης και της σύγκλισης …»

Αντίθετα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την επιλογή του Δημάρχου για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι όπως υποστήριξε, ο Γιώργος Κυροδήμος τα δύο προηγούμενα χρόνια δημιούργησε συγκεκριμένα θέματα που έχουν τονιστεί στο παρελθόν και δεν λειτούργησε ως Πρόεδρος όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και Νίκος Πάπουτσας, ενώ η παράταξη του Θωμά Στάϊκου, απέστειλε επιστολή του πριν το πέρας της διαδικασίας στο ίδιο περίπου ύφος, ενώ κατήγγειλε το αρμόδιο υπουργείο που δεν παρέχει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου όταν η κατάσταση είναι τόσο επιβαρυμένη υγειονομικά.   

Τελικά ο Γιώργος Κυροδήμος εξελέγη και πάλι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αφού συγκέντρωσε 20 ψήφους επί 33 παρόντων και 2 λευκά, και η προταθείσα από το Νίκο Σταυρογιάννη Αντιπρόεδρος Βίβιαν Αργύρη συγκέντρωσε 28  ψήφους επί 33 παρόντων και 5 λευκά.

Η προταθείσα από τον Δήμαρχο ως Γραμματέας Μόρφω Ρουποτιά- Σκαμαγκούλη συγκέντρωσε ευρεία πλειοψηφία, με 31 ψήφους επί 33 παρόντων με 2 λευκά.

Χωρίς εκπλήξεις προχώρησε η ψηφοφορία στην σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, με την πρόταση του Δημάρχου να υπερψηφίζεται από το σύνολο της παρατάξεως του συν μια  ψήφο επιπλέον και η πρόταση του Νίκου Σταυρογιάννη να ψηφίζεται από το σύνολο της παρατάξεως του συν μια  επιπλέον ψήφο.

Ο Γιώργος Δεληχάς, ήταν παρών αλλά απείχε της όλης διαδικασίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση