Συνεργασία της 5ης ΥΠΕ με την Κλινική Λαμίας για ασθενείς με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 19:46 Συνεργασία της 5ης ΥΠΕ με την Κλινική Λαμίας για ασθενείς με κορωνοϊό

Για ασθενείς covid αλλά και για όσους έχουν ανάγκη αποκατάστασης μετά την αρνητικοποίησή τους…

Αυξάνουν συνεχώς τα περιστατικά covid στη Φθιώτιδα (και στη Στερεά), μαζί με τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο Λαμίας που μόνο το Σαββατοκύριακο έφτασαν τις 26.

Πριν ξαναβιώσουμε καταστάσεις Νοεμβρίου, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και ο Διοικητής Φώτης Σερέτης εισηγήθηκε και ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Κλινική Λαμίας προκειμένου να εξασφαλισθούν 50 κρεβάτια για ασθενείς covid (30) και (20) κλίνες για post-covid (μετά - covid ασθενείς που χρήζουν αποκατάστασης).

Η ανάγκη εξασφάλισης περισσότερων κλινών στην Π.Ε. Φθιώτιδας δημιουργήθηκε στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, όταν οι ασθενείς ξεπέρασαν τους 60 στην Κλινική Κορωνοϊού (δεν υπολογίζονται οι ασθενείς στη ΜΕΘ) και με τα ημερήσια κρούσματα περίπου στα 130 με 140.

Τώρα με την «όμικρον» σε έξαρση ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων τον Ιανουάριο βρίσκεται ήδη στα 336 και ενώ η Κλινική στο ΓΝ Λαμίας μετρά 56 ασθενείς.

Από τον Οκτώβριο η 5η ΥΠΕ είχε εξασφαλίσει συνεργασία με δύο ιδιωτικής Κλινικές στη Λάρισα, την οποία χρησιμοποίησαν αρκετοί ασθενείς από όλη τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα, οι τελευταίοι κυρίως για λόγους αποκατάστασης.

Η συνεργασία με την Κλινική Λαμίας εξασφαλίζει τη διαμονή των ασθενών - ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων είναι από τη Φθιωτική πρωτεύουσα - κοντά στο σπίτι τους και χωρίς φυσικά να επιβαρύνονται έξοδα νοσηλείας. Φυσικά δύναται να εξυπηρετήσει περιστατικά από ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια και ειδικά από τη Στερεά Ελλάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση