Λαμία: Στο Νοσοκομείο «Παίδων» 7χρονος με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 15:57 Λαμία: Στο Νοσοκομείο «Παίδων» 7χρονος με κορωνοϊό

Αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς που καταφεύγουν στο Νοσοκομείο με covid…

Ανάμεσα στα πολλά περιστατικά κορωνοϊού που διακομίζονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, τις τελευταίες ώρες βρέθηκε στα Επείγοντα και ένα αγόρι 7 χρονών αναζητώντας ιατρική βοήθεια.

Από τους γιατρούς αξιολογήθηκε η προληπτική μεταφορά του σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Αγία Σοφία».

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει στην παρούσα φάση αν το παιδί έχει νοσήσει από τη μετάλλαξη «όμικρον» ή την προηγούμενη αυτή της «δέλτα», οι αριθμοί όμως επιβεβαιώνουν ότι και οι δύο μεταλλάξεις δεν κάνουν καμία διάκριση στις ηλικίες!

Αύξηση των εισαγωγών

Την ίδια ώρα συνεχώς αυξάνονται οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά την τεράστια έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε όλον τον νομό.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν άλλες 10 εισαγωγές ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid στους 62, αγγίζοντας τα όρια των 70-73 κλινών όπως και στο «κύμα» του Νοεμβρίου.

Αν η αύξηση των εισαγωγών συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, τότε πολύ σύντομα θα δούμε τις πρώτες διακομιδές προς την Κλινική Λαμίας με την οποία υπάρχει συνεργασία για την εξυπηρέτηση περιστατικών covid και post - covid από όλη τη Στερεά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 8 στους 10 ασθενείς που εισήχθησαν τις τελευταίες ώρες στο ΓΝ Λαμίας είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, ενώ αυξάνονται και οι ανεμβολίαστοι που έφτασαν τους 42 από 35 το προηγούμενο 24ωρο.

Όλα αυτά ενώ στη ΜΕΘ εξακολουθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δουλεύει «στο κόκκινο» με γεμάτα όλα τα κρεβάτια και πολύ βαριά περιστατικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση