Κατάληψη σχολείων σε Λαμία και Γραβιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 11:21 Κατάληψη σχολείων σε Λαμία και Γραβιά

Οι μαθητές ζητούν τηλεκπαίδευση ή αυξημένα μέτρα προστασίας…

Αφού το Υπουργείο δεν παίρνει απόφαση να κλείσει τα σχολεία παρά την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, παίρνουν την απόφαση οι ίδιοι οι μαθητές!

Την αρχή είχε κάνει το 1ο Λύκειο Λαμίας την περασμένη Πέμπτη (13/1).

Το 3ο Λύκειο Λαμίας τελεί από το πρωί της Δευτέρας (17/1) υπό κατάληψη, έχοντας μεταξύ των αιτημάτων, το κλείσιμο του σχολείου και τη διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, καθώς υπάρχουν πολλά κρούσματα αλλά όχι τόσα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας.

Από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου τελεί υπό κατάληψη και το Γυμνάσιο - Λύκειο Γραβιάς, διαμαρτυρόμενοι οι μαθητές για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας και ζητώντας, μεταξύ άλλων, δωρεάν και συχνά τεστ (rapid, διότι τα self test δεν αρκούν) και δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, καλύτερη απολύμανση στα σχολεία, λεωφορεία με μεγαλύτερη χωρητικότητα, ώστε οι μαθητές κατά την μεταφορά προς και από το σχολείο να είναι ασφαλείς.

Σε όλα τα σχολεία, στα αιτήματα προστίθενται και επιμέρους προβλήματα, αλλά και θέματα όπως η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Επιπλέον οι μαθητές της Γραβιάς ζητούν:

• Αύξηση ορίου των απουσιών ( κυρίως στην Γ' λυκείου)

• Προσαρμογή  της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση