Σε επιφυλακή για χιονοθύελλα στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 21:03 Σε επιφυλακή για χιονοθύελλα στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών

Προσοχή στις μετακινήσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ο αγριεμένος χιονιάς που έρχεται το επόμενο 48ωρο (Δευτέρα-Τρίτη) σε συνδυασμό με τον παγετό θα κάνουν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τις μετακινήσεις σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια και Αττική.

Το δεύτερο κύμα χιονιά έρχεται πολύ πιο δυνατό από το πρώτο και γι αυτό αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να αποφύγετε τις μετακινήσεις ακόμα και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Εννοείται ότι όσοι ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες, γεμάτο ρεζερβουάρ, μεγάλη υπομονή και φυσικά να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Στο πόδι για την εθνική οδό

Η Πολιτική Προστασία, η Εταιρεία και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή και ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη με το χιόνια το επόμενο 48ωρο, για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμα και για χιονοθύελλα σε κάποια τμήματα της εθνικής οδού νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως στο ύψος του Μαρτίνου, της Υλίκης, της Μαλακάσας και αλλού.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τα χιόνια στη νότια Φθιώτιδα θα φτάσουν μέχρι τη θάλασσα, ενώ θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές του νομού ακόμα και μέσα στη Λαμία.

«Πολύ χιόνι θα δεχτούν ακόμη και πεδινές περιοχές σε Βοιωτία, Εύβοια, Νότια Φθιώτιδα και Βορειανατολική Αττική. Αυτό σημαίνει μεγάλη προσοχή στους οδηγούς που θα πρέπει να κινηθούν στην Αθηνών - Λαμίας και ειδικότερα στο κομμάτι από Αφίδνες μέχρι Μαρτίνο όπου αναμένεται να πέσει πολύ χιόνι ιδιαίτερα το βράδυ της Δευτέρας...», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Λούτας στο LamiaReport.

Η πρόβλεψη για την περιοχή του Μαρτίνου θέλει το ύψος του χιονιού να φτάνει στα 20 εκατοστά ενώ και στην περιοχή  της Θήβας η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται το σύστημα που κατεβαίνει με βορειανατολικό άνεμο από τις Σποράδες, αφήνοντας «τρύπα» στη Λαμία και πλήττοντας Λοκρίδα, Βοιωτία, Εύβοια (ειδικά κεντρική και νότια).

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Λαμίας (ίσως η ισχυρή αστάθεια να οδηγήσει σε περισσότερα χιόνια και μέσα στην πόλη και όχι μόνο γύρω γύρω) και στη συνέχεια το βράδυ στη νότια Φθιώτιδα για να σταματήσουν την Τρίτη το πρωί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση