Κορωνοϊός: Συνεχίζουμε να μετράμε θανάτους στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 08:23 Κορωνοϊός: Συνεχίζουμε να μετράμε θανάτους στη Φθιώτιδα

Πως έκλεισε ο πρώτος μήνας του χρόνου…

Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 103 νέους θανάτους, έχοντας μάλιστα προσθέσει ακόμη πέντε (5) με καθυστέρηση στο εθνικό μητρώο covid, ξεκίνησε ο Φεβρουάριος.

Γεγονός είναι ότι η χώρα θρηνεί την απώλεια 2.818 ανθρώπων μέσα στο νέο έτος και ενώ στο σύνολο ξεπεράσαμε τους 23.600, με τη Φθιώτιδα να έχει πληρώσει το δικό της τίμημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο Ιανουάριος έκλεισε με μία ακόμη απώλεια στη Λοκρίδα γυναίκας 81 ετών. Έτσι τον πρώτο μήνα του 2022 καταγράψαμε 47 θανάτους που είναι το χειρότερο νούμερο μετά τον Δεκέμβριο που θρηνήσαμε την απώλεια 64 συμπολιτών μας.

Δυστυχώς όμως και ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με θάνατο από κορωνοϊό. Πρόκειται για υπεραιωνόβιο από την Ανατολική Φθιώτιδα που δεν τα κατάφερε απέναντι στον ύπουλο εχθρό και μετά από σύντομη νοσηλεία στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας.

Εκεί εξακολουθούν και νοσηλεύονται 46 άτομα, ενώ ακόμη 11 ασθενείς βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη ΜΕΘ Λαμίας και οι 11 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι σε αντίθεση με το σύνολο της χώρας όπου υπάρχει και ένα ποσοστό 21% που αφορά εμβολιασμένους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση