Γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών φτιάχνει ο Δήμος στα Γαλανέικα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 08:26 Γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών φτιάχνει ο Δήμος στα Γαλανέικα

«Το 2022 θα είναι η χρονιά των μεγάλων έργων για το Δήμο Λαμιέων…» τόνισε ο Θύμιος Καραΐσκος ο οποίος είπε ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι…

Έναν αθλητικό χώρο σε ευρωπαϊκά πρότυπα πρόκειται να παραδοθεί εντός περίπου τεσσάρων (4) μηνών - καιρού επιτρέποντος - στη Βόρεια Λαμία, στην περιοχή των Γαλανέικων.

Το παρατημένο, μέχρι πρότινος, γήπεδο ποδοσφαίρου, σε λίγο καιρό πρόκειται να γίνει ένα σύγχρονο στάδιο, που θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου, τα αθλήματα στίβου, αλλά και την καθημερινή αθλητική δραστηριότητα του απλού πολίτη.

Ήδη ο εργολάβος έχει ξεκινήσει και την πορεία των εργασιών, επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής (11/2) ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ο κ. Καραΐσκος στη συζήτηση με τον υπεύθυνο του έργου και τους ανθρώπους της τεχνικής του υπηρεσίας, επέμεινε πολύ στην ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος, αλλά και για την άρτια κατασκευή του, καθώς θέλει να δώσει στους δημότες του ένα πραγματικό στολίδι, παράλληλα με άλλα αθλητικά έργα, όπως αυτό του γηπέδου 5Χ5 της οδού Ναυπάκτου και την ανακατασκευή των γηπέδων στα Καλύβια και το Καλαμάκι.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Καραΐσκος:

Τι περιλαμβάνει το έργο στα Γαλανέικα:

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν την συντήρηση των εγκαταστάσεων αποδυτηρίων, την κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου με περιμετρικό αύλακα απορροής ομβρίων και την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Γαλανέικων, προϋπολογισμού 817.500,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Το εν λόγω έργο, σύμφωνα με τη μελέτη και τη σύμβαση, αφορά σε εργασίες κατασκευής:

α) συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου,

β) αύλακα συλλογής ομβρίων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου,

γ) συνθετικού τάπητα διαμόρφωσης στίβου τεσσάρων διαδρομών εσωτερικού μήκους 400m, εσωτερικής περιμετρικής διαδρομής πεζοπορίας, διαδρόμων άλματος εις μήκος και επί κοντώ στο νότιο ημικύκλιο του αγωνιστικού χώρου και διαδρομής φυσικού εμποδίου με λίμνη,

δ) εγκατάστασης αθλημάτων στίβου και ειδικότερα : i) σκάμματος άλματος εις μήκος, ii) βαλβίδας άλματος επί κοντώ, iii) λίμνη φυσικού εμποδίου, iv) βαλβίδας σφαιροβολίας και

ε) εργασίες συντήρησης του κτιρίου αποδυτηρίων του γηπέδου.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση