Σταϊκούρας: Αποζημιώσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 08:02 Σταϊκούρας: Αποζημιώσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου Λοκρών

Για τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» σε κτίρια, εξοπλισμό…

Για δικαιότερη στήριξη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, κάνει λόγο ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, που υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 (κακοκαιρία Ζορμπάς) σε περιοχές του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή.

Για την καταβολή της επιχορήγησης απαιτείται εντός προθεσμίας δύο μηνών οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

«Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε η διαδικασία αποζημίωσης για τους πληγέντες συμπολίτες μας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση