ΓΝ Λαμίας: Βγήκε από την Εντατική μετά από 70 ημέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 07:45 ΓΝ Λαμίας: Βγήκε από την Εντατική μετά από 70 ημέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Δε μειώνεται ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ και Κλινική Covid…

Στην τελική ευθεία φέρεται να μπαίνει η μεγάλη περιπέτεια 47χρονου από χωριό της Στυλίδας, ο οποίος αρρώστησε από κορωνοϊό στο τέλος του περασμένου χρόνου και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Μετά από 70 ημέρες μάχης στην Εντατική με τον επικίνδυνο ιό, μεταφέρθηκε σε απλή κλίνη της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Ο 47χρονος είχε διακομιστεί σε άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας και στις 4 Ιανουαρίου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Ήταν μάλιστα μόλις το 2ο περιστατικό στο νέο χρόνο που κατέληγε στην Εντατική σε μια περίοδο που κάθε κρεβάτι που άδειαζε - όχι μόνο στη Λαμία - γέμιζε αμέσως!

Οι προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έφεραν αποτέλεσμα, ωστόσο ακόμη κι όταν αρνητικοποιήθηκε, η κατάστασή του παρέμενε σοβαρή και χρειάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου και ενώ είχε ήδη κλείσει 35 μέρες νοσηλείας, να μεταφερθεί στη Γενική ΜΕΘ.

 Εκεί χρειάστηκαν άλλες 35 ημέρες μέχρι τις 15 Μαρτίου που μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική, έχοντας κερδίσει την πιο σοβαρή μάχη της ζωής του.

Ασθενείς σε ΜΕΘ και απλές κλίνες

Η περίπτωση του 47χρονου είναι από αυτές που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία ότι και στο μέλλον θα αυξάνονται οι περιπτώσεις επιτυχούς αντιμετώπισης της σοβαρής νόσησης από τον κορωνοϊό.

Μέσα στο 2022 και μέχρι σήμερα, 40 συμπολίτες μας χρειάστηκε να διασωληνωθούν εξαιτίας του κορωνοϊού με δύο εξ αυτών να διακομίζονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Από τους 38 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ Κορωνοϊού Λαμίας, οι 14 δεν τα κατάφεραν, ενώ συνολικά η Φθιώτιδα έχασε 85 ανθρώπους, οι περισσότεροι μέσα στον Ιανουάριο (48).

Αυτή τη στιγμή πάντως στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύονται 6 ασθενείς, καθώς την Τετάρτη 16 Μαρτίου είχαμε μία ακόμη εισαγωγή 71χρονης από τη Λαμία η οποία είναι ανεμβολίαστη. Την ίδια ώρα στην Κλινική Covid νοσηλεύονται 24 άτομα (4 εισαγωγές και 2 εξιτήρια το τελευταίο 24ωρο).

Στις υπόλοιπες ΜΕΘ των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 15 ασθενείς, ενώ συνολικά σε απλές κλίνες οι ασθενείς είναι 200.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση