«ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ»: Ο νέος αναπτυξιακός οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 08:32 «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ»: Ο νέος αναπτυξιακός οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς

Φάνης Σπανός: «Το "παιδί" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γεννιέται υγιές και δυνατό!» - Διευθύνων Σύμβουλος ο Γιάννης Περλεπές.

Την πρώτη του συνεδρίαση και τη συγκρότησή του σε σώμα, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου αναπτυξιακού οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την επωνυμία: «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» (ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ο πλήρες τίτλος).

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λεωφ. Καλυβίων 2 – Λαμία), μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού ο οποίος και προήδρευσε της συνεδρίασης.

Η «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» έχει ως έργο την υποστήριξη της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτή, παρέχοντας συμβουλευτικές, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για «παιδί» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο , όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σπανός ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που είναι και ο κύριος μέτοχος (οι άλλοι μέτοχοι είναι Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης) θέλουν να είναι υγιές και δυνατό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με ονομαστική ψηφοφορία και κατόπιν εισήγησης του προεδρεύοντος κ. Σπανού, ως εξής:

Πρόεδρος: Φάνης Σπανός.

Αντιπρόεδρος: Νίκος Σουλιώτης.

Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Περλεπές.

Μέλη: Αλέκος Στάïκος και Γιάννης Σαλταγιάννης (εκτελεστικά μέλη) και Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Απόστολος Γκλέτσος, Γεώργιος Σκούρας, Κατερίνα Μπατζελή (μη εκτελεστικά μέλη).

Η θητεία των ανωτέρω μελών του Δ.Σ έχει ορισθεί να διαρκέσει  μέχρι την  31.03.2024, με βάση το καταστατικό του αναπτυξιακού οργανισμού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις των κκ Σπανού, Περλεπέ και Σουλιώτη για την «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ»:

Σύντομο βιογραφικό του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Περλεπέ:

Ο Γιάννης Περλεπές είναι Εκτελεστικός Διευθυντής στα Ναυπηγεία Σύρου από το 2018. Από το 2000 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην εφημερίδα: «Η Ναυτεμπορική».

Ενωρίτερα και για 10 χρόνια εργάστηκε στονΌμιλο Βαρδινογιάννη, σε διάφορες επιτελικές και διευθυντικές θέσεις, ενώ έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων σε αρκετές εταιρείες και εισηγητής σεμιναρίων μάνατζμεντ για στελέχη επιχειρήσεων.

Ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το διάστημα 2014-2019 και διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών για μικρότερο διάστημα. 

Επί σειρά ετών λαμβάνει μέρος σε συνέδρια ως σχολιαστής και συντονιστής πάνελ. Είναι μέλος της ΕΑΣΕ (Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Έχει κάνει σπουδέςηλεκτρολόγου και ηλεκτρονικού μηχανικού, μεταπτυχιακές σπουδές στη πληροφορική και μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBAWarwickBusinessSchool),στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση