Αυτές είναι οι πλημμυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 16:45 Αυτές είναι οι πλημμυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης

Από τον «Ιανό 2» του περασμένου Δεκεμβρίου…

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη, έγινε η οριοθέτηση των περιοχών για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής και την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 11ης Δεκεμβρίου 2021 σε περιοχές του Δήμου Λαμιέων και Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Η έντονη κακοκαιρία που χαρακτηρίστηκε από τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών και ως «Ιανός 2», έπληξε με σφοδρότητα τη Φθιώτιδα προκαλώντας φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα οι πλημμυρόπληκτες περιοχές βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των παρακάτω περιοχών:

Α) ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

• Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων, Ροδίτσης, Κόμματος, Κωσταλέξη και Φραντζή της Δημοτικής Ενότητας Λαμιέων

Β) ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

• Δημοτική Κοινότητα Γραμμένης και Καστρίου της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης

Οι πληγέντες έχουν τρεις μήνες περιθώριο να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο.

Στις ανωτέρω περιοχές χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή (ΣΣ) ως εξής: 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και 40% Άτοκο Δάνειο (Α.Δ.) που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα, στους/στις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες.

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση