Φίδι κάνει βόλτες στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 08:15 Φίδι κάνει βόλτες στο κέντρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απρόσμενη συνάντηση με γυναίκα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο και «πάγωσε». Και δεύτερο περιστατικό σε πολυκατοικία της Λαμίας…

Η εποχή των φιδιών είναι αναμφισβήτητα ο Μάιος και ειδικότερα από τέλη Απριλίου μέχρι και αρχές Ιουνίου, όταν και τα συγκεκριμένα ερπετά εμφανίζονται πιο συχνά.

Αυτό βέβαια το γνωρίζαμε προκειμένου για τις δραστηριότητές μας στη φύση, να όμως που χρειάζεται να προσέχουμε και μέσα στην πόλη!

Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/5) στο κέντρο της Λαμίας στην πλατεία Πάρκου, εθεάθη φίδι μήκους πλέον του ενός μέτρου.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, εντοπίστηκε στην πιάτσα των ταξί στην οδό Δροσοπούλου και μόλις έφυγε το όχημα που του πρόσφερε προστασία, έσπευσε να εξαφανιστεί σε κολόνα παρακείμενου γραφείου.

Μάλιστα μια ηλικιωμένη κυρία που έτυχε να περνά εκείνη την ώρα «πάγωσε» και τη βοήθησαν να συνεχίσει το δρόμο της από το άλλο πεζοδρόμιο.

Δείτε το βίντεο:

Αν και από την εικόνα του βίντεο δεν μπορεί να είμαστε 100% βέβαιοι το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για λαφιάτη (ή αλλιώς λαφίτης), φίδι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο παρά το μεγάλος μέγεθος του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια μέρα αναγνώστρια του LamiaReport ενημέρωσε για μεγάλο φίδι σε δεύτερο όροφο (!) πολυκατοικίας στη Λαμία.

Στη χώρα μας το μοναδικό φίδι που είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι η οχιά. Ξεχωρίζουν γιατί είναι κοντόχοντρες, ωστόσο η ουρά τους λεπταίνει απότομα, ενώ το κεφάλι τους είναι πλατύ και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είδη φιδιών. Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το σώμα της που έχει τεθλασμένη γραμμή (ζιγκ-ζακ), ωστόσο η περιγραφή αυτή δεν ταιριάζει απόλυτα σε όλα τα είδη, όπως στον Αστρίτη, που είναι κι αυτός είδος οχιάς με λίγο πιο ασθενές δηλητήριο από αυτό της κοινής οχιάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση