Χαμός στη δίκη Κορκονέα - Σε αποχή οι Δικηγόροι της Λαμίας μετά τις συνεχείς εντάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 08:04 Χαμός στη δίκη Κορκονέα - Σε αποχή οι Δικηγόροι της Λαμίας μετά τις συνεχείς εντάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μαύρη σελίδα για τον ΔΣ Λαμίας και την πόλη», χαρακτήρισε την συγκεκριμένη απόφαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Δεν προχώρησε «αναίμακτα» η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς σε μία από τις πολλές διακοπές υπήρξε και πάλι ένταση στη δικαστική αίθουσα μεταξύ της πολιτικής αγωγής (που παρίσταται χωρίς να δίνεται στους συνηγόρους της το δικαίωμα να μιλήσουν) και του Εισαγγελέα Εφετών που δεν πρόλαβε να αγορεύσει επί των προτάσεων που ακούστηκαν από την υπεράσπιση για την χορήγηση του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο.

Για μία ακόμη φορά οι δικηγόροι της Λαμίας που παρίσταντο στην αίθουσα για τις υποθέσεις που ακολουθούν στο πινάκιο, διαμαρτυρήθηκαν «για τη συμπεριφορά της πολιτικής αγωγής», ζητώντας και την παρέμβαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

Στο Εφετείο Λαμίας βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣΛ Αθανάσιος Μακρυγιάννης που ανακοίνωσε την αποχή των μελών του από τις συγκεκριμένες δίκες που ακολουθούν, χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της δίκης Κορκονέα που έχει αρχίσει.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του LamiaReport ο κ. Μακρυγιάννης:

Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας ανακοίνωσε στο ακροατήριο, ο Ταμίας του ΔΣ Γιώργος Ρεντίφης δεχόμενος την αποδοκιμασία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για απόφαση που θα αποτελεί «μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και της Λαμίας». Επίσης τους κατηγόρησε ότι με τη στάση τους συνηγορούν στο ξέπλυμα του Κορκονέα.

Χθες ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας και η συνάδελφός του δικηγόρος Σοφία Σταυράκη αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους σε βάρος του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για νομική εκτροπή.

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του LamiaReport:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση