«Πέθανε ο θείος μου και θέλω να αναλάβετε την κηδεία...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 10:00 «Πέθανε ο θείος μου και θέλω να αναλάβετε την κηδεία...»

Σπείρα απατεώνων έκαναν "μακάβριες" αρπαχτές από ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και όχι μόνο...

Εγκέφαλος της σπείρας των απατεώνων φέρεται να είναι ένας 73χρονος. Τα θύματα πολλά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί από το Α.Τ. Ορχομενού τουλάχιστον 3 περιπτώσεις, σε Βοιωτία, Ευρυτανία και Καλαμπάκα, ενώ ερευνώνται και άλλες σε διάφορες περιοχές.

"Πέθανε ο θείος μου..."

Μια γυναίκα τηλεφωνούσε στο γραφείο τελετών και έλεγε ότι πέθανε ο θείος της ή άλλο συγγενικό πρόσωπο, το όνομα του οποίου ήταν πολύ γνωστό στην περιοχή, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του γραφείου να ξέρει ότι έχει να κάνει με "πλούσια" οικογένεια.

Τους έλεγε ότι θέλει να αναλάβουν όλο το "πακέτο" της κηδείας, γιατί αυτή είναι στην Αθήνα και μεχρι να ανέβει για την κηδεία δεν μπορούσε να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες και όλες τις λεπτομέρειες.

Μεταξύ των άλλων τους ζητούσε να δώσουν και ένα ποσό για να πάει άλλος "συγγενής" να πληρώσει κάποια εκκρεμότητα και όταν η "θλιμμένη ανιψιά" ανέβει για την κηδεία θα τους το έδινε μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα της κηδείας.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών για να μην χάσει τον "καλό" πελάτη, της έκανε την εξυπηρέτηση και έδινε το ποσό σε άλλον "συγγενή" της οικογένειας ή το κατέθετε σε λογαριασμό που τους έδινε.

Στον Ορχομενό οι απατεώνες πήραν 900 ευρώ από 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών. Τα χρήματα τα παρέδωσε ο γιος του ιδιοκτήτη στον 73χρονο εγκέφαλο της σπείρας.

Στο Καρπενήσι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, άλλα τελευταία στιγμή κάτι έγινε και στράβωσε η "δουλειά".

Στην Καλαμπάκα το θύμα ήταν ζαχαροπλάστης, στον οποίο παρήγγειλε μεγάλη ποσότητα από γλυκά για την "κηδεία του θείου", ωστόσο τον έβαλε να καταθέσει στον λογαριασμό του 73χρονο και 1600 ευρώ, τα οποία θα του τα έδινε όταν θα πλήρωνε και τα γλυκά τη κηδείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τους απατεώνες ξεσκέπασε το Α.Τ. Ορχομενού μετά καταγγελία που δέχθηκε και μεθοδική έρευνα που ακολούθησε, ενώ τώρα ερευνώνται και άλλες περιπτώσεις.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση