Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν τον γνωρίζω καν...» είπε στην απολογία του ο Κώστας Μαρκόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 08:23 Δίκη ψευτογιατρού: «Δεν τον γνωρίζω καν...» είπε στην απολογία του ο Κώστας Μαρκόπουλος (Ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο ψευτογιατρός «Dr Kontos»)

«Δεν γνωρίζω καν τον κ. Νίκο Κοντοστάθη, δεν τον έχω δει ποτέ μου και δεν υπήρξε ποτέ μέσα σε χειρουργείο μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μαρκόπουλος.

Αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τον «ψευτογιατρό» εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, στη δίκη που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και αφορά στην υπόθεση του Νίκου Κοντοστάθη του «ψευτογιατρού», που εμφανιζόταν ως «Dr Kontos» και δικάζεται για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών που του καταλογίζονται.

 

(φώτο από dikastikoreportaz.gr)

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Κώστας Μαρκόπουλος είναι βαρύτατες, αφού φέρεται να χειρουργούσε μαζί με τον «ψευτογιατρό» σε ιδιωτική κλινική. «Με άφησε με αναπηρία 85% ζωντανό-νεκρό» κατέθεσε θύμα του Dr Kontos, το οποίο περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έζησε στα χέρια της ομάδας των γιατρών που τον χειρούργησαν (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με το reader.gr κ. Μαρκόπουλος κλήθηκε να παρουσιάσει τη δίκη του εκδοχή για την περίπτωση ενός ασθενή, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στην οποία συμμετείχε. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αφαιρέθηκε το πλευρό του ασθενούς και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό», με αποτέλεσμα μετά την επέμβαση ο ασθενής να αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 85%.

«Απολύτως επιτυχημένο» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο χειρουργείο ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής και νυν υποψηφιος Περιφερειάρχης Στερεάς, συμπληρώνοντας πως αισθάνεται άβολα, που πρέπει να απολογηθεί για αυτό. «Συμφώνησα να χειρουργηθεί ο ασθενής, ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από 10 μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση. Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά ενδείκνυται και εφαρμόζεται για ευστάθεια και αναπνευστική δεινότητα ασθενούς», σημείωσε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν παρών στο χειρουργείο και επανέλαβε, όπως και ανακριτικά, πως «...δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δεν θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του, δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Όπως εξήγησε στους δικαστές, «Είναι επί 31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Αυτό είναι πολύ βαρύ για μένα. Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις ασθενών μου που με ρωτούσαν τι και πως, ήθελαν να καταθέσουν για εμένα». Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού» συνεχίζονται στις επόμενες συνεδριάσεις ενώ η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας αναμένεται-εκτός απροόπτου- τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η υποψηφιότητα και τα "βαριά" ονόματα στη Φθιώτιδα

Όπως είναι φυσικό ο Κώστας Μαρκόπουλος αναμένει με αγωνία την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αφού από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Στερεά Ελλάδα στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023. Όμως όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτησή μας φαινεται ότι η υποψηφιότητά του κάηκε στο ζέσταμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο κ. Μαρκόπουλος είχε πει ότι το Πάσχα, που μας πέρασε, θα ανακοινώσει κάποια "βαριά" ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας.

Ακόμα τα περιμένουμε. Από την άλλη βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι είναι νωρίς ακόμα... μέχρι το Φθινόπωρο του 2023 έχουμε καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση