Φθιώτιδα: Μετρηθήκαμε 20.000 λιγότεροι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 08:28 Φθιώτιδα: Μετρηθήκαμε 20.000 λιγότεροι!

Μειώθηκε κατά 12,94% ο πληθυσμός του νομού Φθιώτιδας, που κατάγραψε κάτω από 137.756 κατοίκους από 158.231, που ήταν στην προηγούμενη απογραφή.

Η επίσημη απογραφή του πληθυσμού δόθηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2022 στη δημοσιότητα και όπως αναμενόταν επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για το δημογραφικό της χώρας.

Η μείωση του πληθυσμού άγγιξε το 3,5% με τελικό αριθμό 10.432.481 κατοίκους.

Δυστυχώς αυτή η μείωση αποτυπώνεται πιο έντονα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, όπου ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 12,94%!

Η μεγαλύτερη μείωση ποσοτικά κι αριθμητικά αποτυπώνεται στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και ακολουθεί ο Δήμος Μακρακώμης και ο Δήμος Δομοκού.

Ο Δήμος Λαμιέων μειώθηκε σε πληθυσμό κατά 8.843 κατοίκους, ενώ μονοψήφιο ποσοστό μείωσης είχαν οι δήμοι Λοκρών και Καμένων Βούρλων.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τους παλιούς και νέους αριθμούς στη Φθιώτιδα:

Γεγονός είναι επίσης ότι σε ολόκληρη την Περιφέρεια οι Δήμοι παρουσιάζουν μείωση πληθυσμού με εξαίρεση το Δήμο Χαλκιδέων που αυξήθηκε κατά 6.090 κατοίκους!

Η περιφερειακή ενότητα Εύβοιας παρουσιάζει και τη μικρότερη μείωση πληθυσμού, που είναι 1,5%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση