Τι αποφάσισε το ΔΣ της ΠΕΔ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 20:46 Τι αποφάσισε το ΔΣ της ΠΕΔ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα

Στο Ραπτόπουλο του Δήμου Αγράφων, συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με διευρυμένη σύνθεση καθώς κλήθηκαν και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης  για θέματα Ορεινής – Δασικής πολιτικής και Κτηνοτροφίας, Κατερίνα Καλαντζή καθώς επίσης πολλοί αυτοδιοικητικοί και πολίτες από τον Δήμο Αγράφων και τον Δήμο Καρπενησίου.

Αιτήματα Δήμου Αγράφων

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος του αλλά και στις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει για την ανάπτυξη της περιοχής. Όπως επεσήμανε, η οδική σύνδεση του Δήμου με τη Θεσσαλία αναμένεται να δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στον Δήμο, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, την απόδοση των ανταποδοτικών από την υδροηλεκτρική εκμετάλλευση της λίμνης των Κρεμαστών, την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Δήμου, την αναβάθμιση των υποδομών και τη στελέχωση των δομών υγείας και εκπαίδευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αποφάσισε ομόφωνα την υποστήριξη όλων των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από τον Δήμο Αγράφων και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διεκδικηθούν και να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Δέσμευση Σπανού

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανού, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., Νίκος Σουλιώτης ζήτησε να ενσωματωθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2027, το οποίο βρίσκεται σε φάση τελικής υποβολής, η πρόβλεψη χρηματοδότησης τουλάχιστον δύο Ο.Χ.Ε. ορεινών-μειονεκτικών περιοχών.

Ο Περιφερειάρχης, κ. Σπανός στην τοποθέτησή του, δεσμεύτηκε ότι στο νέο Πρόγραμμα θα υπάρξουν Ο.Χ.Ε. ή άλλου είδους Χωρικές Επενδύσεις Ολοκληρωμένου Χαρακτήρα για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου της Π.Ε.Δ. και Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά αποφασίστηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΣΚΑΠΑΝΗ» να δώσει προτεραιότητα στην παροχή υποστήριξης στον Δήμο Αγράφων για την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Σουλιώτης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του αιτήματος της Π.Ε.Δ. από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και επεσήμανε ότι η Π.Ε.Δ. είναι στη διάθεση της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής, προκειμένου να συνδράμει στην εξειδίκευση και τη συγκεκριμενοποίηση των εν λόγω Ο.Χ.Ε..

Υποβολή πρότασης νομοθετικής ρύθμισης για τις οφειλές προς τους Δήμους

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής ζήτησε από το Σώμα την υποβολή πρότασης νομοθετικής ρύθμισης για τις οφειλές προς τους Δήμους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου Δελφών και αποφασίστηκε η υποβολή της σχετικής πρότασης στα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Στήριξη εκδηλώσεων/ διοργανώσεων Δήμων από την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Μετά την υποβολή αιτημάτων:

  • από τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων για τη συνδιοργάνωση του 5ου Αγώνα δρόμου «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ» 102 χλμ, ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ,
  • από τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για την υποστήριξη της διοργάνωσης του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης Evia Island REGATTA,
  • από τον Δήμο Θηβαίων για τη στήριξη της διοργάνωσης επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,
  • από τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας για τη συνδιοργάνωση τριών εκδηλώσεων σε Αμφίκλεια, Ελάτεια και Τιθορεά και
  • από τον Δήμο Μακρακώμης για την υποστήριξη της διοργάνωσης του 8ου θερινού σχολείου στο Γαρδίκι Φθιώτιδας,

το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της υποστήριξής όλων των ανωτέρω εκδηλώσεων/ διοργανώσεων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αγράφων απέδωσε τιμητική πλακέτα στους δύο Δημάρχους με καταγωγή από τον Δήμο Αγράφων, κυρίους Γιώργο Ντασιώτη, Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιεών και Νίκο Σουλιώτη, Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Καρπενησίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση