Ο συνδυασμός «Λαμία στο ΚΕΝΤΡΟ» για τη συνάντηση για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 13:21 Ο συνδυασμός «Λαμία στο ΚΕΝΤΡΟ» για τη συνάντηση για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Διαβάστε την ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Λαμία στο ΚΕΝΤΡΟ» σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού Παναγιώτης Στασινός, με το Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη μεταφορά του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Λαού.

«Σε πολύ καλό κλίμα ήταν η σημερινή συνάντηση για τη θεσμική θωράκιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (1940-1944) το οποίο, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μεταφερθεί στη Πλ.Λαού, πίσω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους και ανακαινίζεται με τη συνδρομή του Πράσινου Ταμείου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος,  ο επικεφαλής της παράταξης "Λαμία στο Κέντρο" Παναγιώτης Στασινός και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Δρ Βασιλική Λάζου και την Γενική Γραμματέα Σοφία Βακιρτζιδέλη.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την καταγραφή και τεκμηρίωση του μουσειακού υλικού, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο, ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Μουσειολογικής Μελέτης.

Τέλος, αναφέρθηκαν στο σύμφωνο συνεργασίας με το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» που αναμένεται να υπογραφεί ώστε το Μουσείο να αποτελέσει το ορόσημο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα στο κέντρο της Λαμίας

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση