Λαμία: Πολλά και πάλι τα θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 18:50 Λαμία: Πολλά και πάλι τα θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Τα μισά ωστόσο ήταν ήδη γνωστά και προσήρθαν για επανεξέταση…

Τρομάζει ο αριθμός των θετικών δειγμάτων σε covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Τρίτη 26 Ιουλίου στη Λαμία.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό σε σύνολο 375 rapid tests, ήταν θετικά τα 85 ή ποσοστό 22,66%!

Ωστόσο όπως διευκρινίζει το ενημερωτικό από το Δήμο Λαμιέων που υποστηρίζει τις συγκεκριμένες δράσεις των ΚΟΜΥ, τα θετικά ήταν 43, καθώς τα υπόλοιπα αντιστοιχούν σε άτομα που προσήρθαν για επανεξέταση και (ξανα) βρέθηκαν θετικά.

Έτσι η θετικότητα (μετά την αφαίρεση 42 δειγμάτων) ήταν 12,91%, αυξημένη μεν, δικαιολογημένη δε, καθώς φαίνεται ότι η πλειοψηφία των πολιτών που ελέγχονται, είναι άτομα που έχουν κάποια συμπτώματα, ή είναι επαφές με κρούσματα.

Πιο αναλυτικά, στα Γαλανέικα έγιναν 148 τεστ με 22 θετικά (35 συνολικά) με τις ηλικίες από 5 έως 83 ετών (26 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ).

Στην ΠΕΛ έγιναν ακόμη 227 δειγματοληψίες με 21 θετικά (50 συνολικά) με ηλικίες από 7 έως 68 ετών (αφορούν σε 29 άνδρες και 21 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση