Ο Αμερικανός πρέσβης στη Μακρακώμη - Γνωρίζετε ότι η γυναίκα του είναι από τη Φθιώτιδα;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 10:02 Ο Αμερικανός πρέσβης στη Μακρακώμη - Γνωρίζετε ότι η γυναίκα του είναι από τη Φθιώτιδα;

Η σύζυγός του Όλγα Αντζουλή έχει καταγωγή από τη Λαμία, κόρη του Γιάννη Αντζουλή που έφυγε στα εφηβικά του χρόνια για την Αμερική, όπου έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Στη Μακρακώμη και στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας βρέθηκε σήμερα διερχόμενος για Καρπενήσι, ο Αμερικανός Πρέσβης και Έλληνας στην καταγωγή Γιώργος Τζέιμς Τσούνης, προκειμένου να προσκυνήσει την ιερή εικόνα του Αγίου Παϊσίου.

Ο Πρέσβης Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός, γιος μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καταγωγή από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας.

Αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι ο πατέρας της συζύγου του Πρέσβη, Όλγας, Γιάννης Αντζουλής έζησε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια στη Λαμία (γεννήθηκε στο Διπλάτανο Θέρμου).

Ο μεγαλύτερος από έξι αδέλφια, ήταν ο πρώτος που ξενιτεύτηκε στην Αμερική, ενώ τον ακολούθησε και ο αδερφός του Γιώργος (και οι δυο τους επιτυχημένοι επιχειρηματίες), πατέρας του γνωστού Λαμιώτη φαρμακοποιού και επιχειρηματία Παύλου Αντζουλή με τη γνωστή αλυσίδα Pharmacy2go.

(με τη σύζυγό του Όλγα Αντζουλή, που έχει καταγωγή από Λαμία)

(με τη συζυγό του και τα τρία παιδιά τους)

Ο Γιώργος Τζέιμς Τσούνης περπάτησε στην πλατεία Μακρακώμης, μπήκε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα, συνομίλησε (φυσικά στα Ελληνικά που είναι και η μητρική του γλώσσα) με τους κατοίκους και έβγαλε μαζί τους πολλές φωτογραφίες.

Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πάνος Κοντογεώργος, ο οποίος σημείωσε στο λογαριασμό του στο ΦΒ, ότι δέχθηκε πρόσκληση μαζί με το Δήμαρχο Γιώργο Χαντζή να επισκεφθούν την πρεσβεία στην Αθήνα.

(Με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Μακρακώμης, Πάνο Κοντογεώργο)

«Είχαμε την τιμή σήμερα να δεχθούμε την ανεπίσημη επίσκεψη του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτείων Γιώργου Τσούνη στη Μακρακώμη.

Διερχόμενος για Καρπενήσι σταμάτησε στα μέρη μας συνομίλησε με όλον τον κόσμο στα Ελληνικά, που είναι βεβαίως η μητρική του γλώσσα και πήγαμε μαζί να προσκυνήσουμε την εικόνα του Αγίου Παϊσίου στην Αγία Τριάδα.

Απλός, φιλικός και πραγματικός Έλληνας (προσέξτε όχι απλός φιλέλληνας), κάλεσε το δήμαρχο κι εμένα στην πρεσβεία να συζητήσουμε για την περιοχή και το Δήμο μας.

Ο Γιώργος Τζέιμς (Ιάκωβος) Τσούνης έχει καταγωγή από τον ορεινό Πλάτανο Ναυπακτίας, ενώ η καταγωγή της συζύγου του είναι από τη Φθιώτιδα».

Με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Μακρακώμης, Πάνο Κοντογεώργο, το Διοικητή του ΑΤ Σπερχειάδας Γιώργο Σταθοκώστα (δεξιά) και επαγγελματία της περιοχής (αριστερά)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση