Πόσοι φοιτητές πέρασαν στα Τμήματα της Λαμίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 09:42 Πόσοι φοιτητές πέρασαν στα Τμήματα της Λαμίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δεν καλύφθηκαν ούτε οι μισές θέσεις στο Τμήμα Φυσικής παρά τη χαμηλή βάση. Σχεδόν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις σε τρία Τμήματα. Αναλυτικοί πίνακες…

Κάτι παραπάνω από 700 μαθητές, απόκτησαν το δικαίωμα να εγγραφούν στο 1ο έτος των πέντε τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν έδρα τη Λαμία.

Συγκεκριμένα 707 είναι οι υποψήφιοι που έπιασαν τη βάση για τα Τμήματα, Μαθηματικών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική, Φυσικής και Φυσικοθεραπείας (η αναφορά αλφαβητικά) σε μία από τις εννέα κατηγορίες (πλην των ειδικών) που περιελάμβανε το φετινό μηχανογραφικό.

Συνολικά οι θέσεις που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, ήταν 797, με τις θέσεις που μεταφέρονται όμως και την προσθήκη θέσεων των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έφτασαν τις 825, γεγονός που σημαίνει ότι καλύφθηκαν σε ποσοστό 85,7%.

Το τελικό ποσοστό δε δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε σε δύο από τις πέντε παραπάνω σχολές.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Φυσικής τελικά δεν καλύπτονται ούτε οι μισές από τις 109 θέσεις που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων (102 αρχικές), ενώ στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, δεν καλύφθηκαν οι 50 από τις 108 θέσεις υποψηφίων των ΓΕΛ. Για το 2ο τμήμα σίγουρα ευθύνεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η διαμόρφωση της εισόδου του τελευταίου στα 14.160 μόρια. Για το άλλο τμήμα πάντως η βάση διαμορφώθηκε στα 9.525 μόρια από τον 45ο στη σειρά επιτυχόντα (οι θέσεις ήταν 92+1 για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ αντίστοιχα)!

Πάντως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχουν και… χειρότερα, καθώς στο Τμήμα Επιστημών Ζωικής Παραγωγής πέρασαν 35 υποψήφιοι, όταν οι αρχικές θέσεις που είχαν ανακοινωθεί ήταν 150!

Δείτε ΕΔΩ όλες τις θέσεις που είχαν ανακοινωθεί για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα υποδεχθεί συνολικά 4.694 φοιτητές (αν το αποφασίσουν όλοι οι επιτυχόντες).

Ακολουθούν αναλυτικοί πίνακες με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο με τους επιτυχόντες των ΓΕΛ ημερήσιων και εσπερινών 2022, του 10% με τους υποψηφίους του 2021 και του 2020 με το νέο και το παλιό σύστημα και των ΕΠΑΛ 2022 (ημερήσιων - εσπερινών) και του 2021 και 2020 (10%).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση