Αταλάντη: Βγαίνουν σε ελεγχόμενο κυνήγι αγριόχοιρων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 20:29 Αταλάντη: Βγαίνουν σε ελεγχόμενο κυνήγι αγριόχοιρων

Που θα στηθούν παγίδες και ποιες ημέρες ώστε να αποφύγετε κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις…

Κατ' εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατόπιν έγκρισης του Δασαρχείου Αταλάντης, από ομάδες κυνηγών, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αταλάντης , σε περιοχές της χωρικής αρμοδιότητας του, στα πλαίσια λήψης άμεσων μέτρων, για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκαλεί η αύξηση τους, με κυριότερα τις σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στα πλαίσια της Παθητικής Επιτήρησης για την Αφρικανική πανώλη.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από ομάδες κυνηγών (μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων) με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και ιδιωτικών θηροφυλάκων, στις πεδινές, ημιορεινές - γεωργικές περιοχές, όπου παρατηρούνται πιο συχνά τα συγκεκριμένα προβλήματα από την αύξηση του πληθυσμού των ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

 Για την πρώτη περίοδο λειτουργίας τους έχει προγραμματισθεί στις κατωτέρω αναφερόμενες ημερομηνίες και ώρες και περιοχές:

• Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 στις περιοχές Δ.Κ Αταλάντης και Τ.Κ Κυπαρισσίου, Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Αγ. Παρασκευή » « Αγ. Παντελεήμονας» και « Κουρκουράς» .

• Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στις περιοχές Δ.Κ Αταλάντης και. Τ.Κ. Καλαποδίου, Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Αγ. Ειρήνη », «Αγ. Βλάσιος » και «Αγ. Παρασκευή ».

• Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στις περιοχές Τ.Κ Μεγαπλατάνου , Δήμου Λοκρών, στις Θέσεις «Προφήτης Ηλίας » «Μεταλλεία » και «Τάρσα»

από τις 06.00 π.μ. μέχρι και τις 12.00 μ.μ.( για όλα τα συνεργεία)

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης « Η ΠΕΡΔΙΚΑ», Δημήτρης Καρατράντος, παρακαλεί όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, να να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κυκλοφορούν, κατά το δυνατόν, τις ημέρες και ώρες που έχει προγραμματιστεί η δίωξη στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρακαλούνται όλες οι υπηρεσίες από τις οποίες θα ζητηθεί η συνδρομή τους (Ελληνική Αστυνομία , Ο.Τ.Α , Κυνηγητικοί Σύλλογοι) να συμβάλουν για την λήψη μέτρων επιτήρησης των περιοχών και των ωρών που επιχειρούν τα συνεργεία, ώστε κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί, για την ασφάλεια των πολιτών, η κινητικότητα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση