Λαμία: Θα πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα για να γίνει το αυτονόητο;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 23:17 Λαμία: Θα πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα για να γίνει το αυτονόητο;

Καταγγελίες για επικίνδυνες νταλίκες τη νύχτα στο δρόμο Λαμίας - Στυλίδας στη διασταύρωση της ΒΙ.ΠΕ.

Δεν έχουν περάσει καλά - καλά δύο μήνες από την ημέρα που θρηνήσαμε τον χαμό του 49χρονου, που «καρφώθηκε» με το αυτοκίνητο του σε νταλίκα η οποία βγήκε από τη Βιομηχανική ζώνη με κατεύθυνση προς Στυλίδα και σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών, συνεχίζεται η ίδια συμπεριφορά από τους επαγγελματίες οδηγούς!

Μεταμεσονύχτιες ώρες ξημερώνοντας Σάββατο (6/8), δύο νταλίκες με Βουλγαρικές πινακίδες (για την ιστορία να σημειώσουμε ότι πολλοί Έλληνες έχουν βγάλει τις εταιρίες τους στη γειτονική χώρα), βγήκαν από τη ΒΙ.ΠΕ. αδιαφορώντας σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες - οδηγούς διερχόμενων ΙΧΕ - για την κίνηση και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα ΙΧΕ «έπεσαν στα φρένα» για να αποφύγουν τη σύγκρουση, ενώ σαν να μη συνέβη τίποτα τα βαριά οχήματα πήραν το δρόμο τους για Στυλίδα, αποφεύγοντας δηλαδή να πληρώσουν το κόμιστρο που υπάρχει στα διόδια της Μαυρομαντήλας (έξω από τη Λαμία)!

Οι καταγγελίες, αναφέρουν επίσης ότι δημιουργήθηκε αναγκαστικά μεγάλη ουρά εξαιτίας του γεγονότος ότι επρόκειτο για δύο μεγάλα και μακριά οχήματα που κινούνταν νύχτα (στον παράδρομο να μην ξεχνιόμαστε) το ένα πίσω από το άλλο.

Ωστόσο υπήρξε οδηγός άλλου ΙΧ που αδιαφόρησε για την ουρά και προσπέρασε μικρά και μεγάλα οχήματα με τη μία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του αλλά πολύ περισσότερο του ανυποψίαστου οδηγού στο απέναντι ρεύμα που έπεσε κι εκείνος στα φρένα για να επιτρέψει στο «βιαστικό» οδηγό να εισέλθει στη δική του λωρίδα κυκλοφορίας!

«Πραγματικά έχω σιχαθεί να οδηγώ, επειδή κάθε μέρα κάνω πολλά χλμ ,έχω δει τα πάντα», μας λέει αγανακτισμένος οδηγός που βρέθηκε στο παραπάνω συμβάν και συνεχίζει τα παράπονά του για τη συμπεριφορά της αστυνομίας. «Σκέφτηκα να πάρω την αστυνομία, όμως όσες φορές έχω καταγγείλει παρόμοια περιστατικά δεν έγινε τίποτα. Το μόνο που ζητάω είναι να μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας χωρίς να κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε».

Γνωστό το πρόβλημα αλλά…

Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί λύσεις στο πρόβλημα, καθώς από το πουθενά και οι επαγγελματίες οδηγοί βρέθηκαν να πληρώνουν «χρυσάφι» τη διέλευσή τους από τους δημόσιους δρόμους. Οι ίδιοι παραπονιούνται ότι η αύξηση των κομίστρων, δεν έφτασε ποτέ στους ίδιους, εντούτοις η λύση που βρήκαν με το να επιβαρύνουν τους παραδρόμους εγκυμονεί κινδύνους που περιλαμβάνει και ανθρώπινες ζωές.

Από τη στιγμή που δεν υιοθετούνται προπληρωμένες διελεύσεις, ειδικά για τα επαγγελματικά οχήματα που εισέρχονται από τα σύνορα της χώρας μας με προκαθορισμένο σημείο φόρτωσης - εκφόρτωσης, κάποιοι θα συνεχίσουν να επιλέγουν τον ανέξοδο δρόμο.

Απάντηση σε αυτό βρίσκεται μόνο με διαρκείς ελέγχους, ειδικά νυχτερινές ώρες που απλά γίνεται χαμός και βαριά πρόστιμα στους παραβάτες.

Όπως αναφέρει στο LamiaReport ο καταγγέλλων οδηγός «πολλά άλλα θα μπορούσαν να γίνουν, όμως η φωνή μας δεν ακούγεται, ακόμη και όταν χάσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό, τη ζωή μας. Είμαστε απλά μια στατιστική, για τους άριστους που κυβερνούν και κυβέρνησαν…»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση