Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Β. Εύβοιας: «Ο αγώνας συνεχίζεται…»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 20:49 Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Β. Εύβοιας: «Ο αγώνας συνεχίζεται…»

Καταδίκασαν το σχέδιο ανασυγκρότησης Μπένου καθώς πιστεύουν ότι δεν αφορά τις ανάγκες και τις αγωνίες τους!...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνέντευξη τύπου και σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, στη Λίμνη στο κτήριο Παύλου Μελά, την Τετάρτη 10/08/22.

Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Χαράλαμπου Τσιβίκα και του Προέδρου του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Βαγγέλη Γεωργαντζή, ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων και στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

«Όλες οι ομιλίες ανέδειξαν το κύριο ζήτημα, πως ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά η κατάσταση για τους πυρόπληκτους όλων των κλάδων της περιοχής είναι δραματική», αναφέρει σε δελτίο τύπου η Συντονιστική Επιτροπή.

«Τα όσα μέτρα τελικώς έχουμε εφαρμοστεί ως αποτέλεσμα των αγώνων και της πίεσης που ασκήσαμε, παραμένουν πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής. Εκφράστηκε η σοβαρή ανησυχία για τα μηδαμινά ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα που θέτουν σε κίνδυνο τα χωριά μας, την ζωή και την περιουσία του λαού μας. Επίσης εκφράστηκε η καταδίκη για το λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης της κυβερνητικής επιτροπής Μπένου, καθώς το σχέδιο αυτό δεν αφορά τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού της Βόρειας Εύβοιας», προσθέτουν τα μέλη της Συντονιστικής και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα.

«Είναι κοινή πεποίθηση όλων, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική δικαίωση μας, για όλα τα αιτήματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας. Ο αγώνας μας που φύτρωσε στα καμένα, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα απλώνει κλαριά. Σε αυτόν στηριζόμαστε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια, για να αναγεννηθεί το δάσος που για μας ήταν κομμάτι της ζωή μας. Θα τα καταφέρουμε

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των εξής φορέων: Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Νομού Ευβοίας, Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ιστιαίας, Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Αγγελής Γοβιός», Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού, Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας, Επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων Βασιλικών – Ψαροπουλίου Τσαπουρνιάς, επίσης εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι από διάφορους χώρους και περιοχές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση