Ένα χρόνο σε αναστολή οι Υγειονομικοί - Διαμαρτυρία έξω από το ΓΝ Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 15:01 Ένα χρόνο σε αναστολή οι Υγειονομικοί - Διαμαρτυρία έξω από το ΓΝ Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζητούν δικαίωση και συμπαράσταση σε αυτό που βιώνουν με τον αποκλεισμό τους από την εργασία…

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε την αναστολή από την εργασία χιλιάδων εργαζομένων στις υγειονομικές υπηρεσίες (Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας - ΕΚΑΒ) οι οποίοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Ένα χρόνο μετά και ενώ όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού έχουν αρθεί, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν όχι απλά να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά ούτε και να αναζητήσουν αλλού δουλειά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους.

Όπως επισημαίνουν ακόμη και σήμερα, που δεν υπάρχει κανένα υγειονομικό όφελος και καμία επιστημονική βάση για τον αποκλεισμό τους, εξακολουθούν να τους απαγορεύουν την εργασία, στερώντας επιπλέον από τις υγειονομικές υπηρεσίες απολύτως απαραίτητο προσωπικό.

Στο πλευρό τους τάσσονται και συνάδελφοί τους από το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Λαμίας, ωστόσο όπως τονίζουν στο LamiaReport, θα περίμεναν μεγαλύτερη στήριξη και από άλλες κοινωνικές ομάδες, καθώς η δική τους αντίσταση δεν επέτρεψε να περάσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας και η έλλειψη δημοκρατίας και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση έξω από το ΓΝ Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση