Rapid test: Αυξήθηκαν οι δράσεις μειώθηκε η προσέλευση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 12:23 Rapid test: Αυξήθηκαν οι δράσεις μειώθηκε η προσέλευση

Μικρή υποχώρηση της θετικότητας με πολλά ενεργά κρούσματα…

Συνεχίζεται η μείωση της προσέλευσης των πολιτών στις δωρεάν δράσεις με rapid test που πραγματοποιούν σε όλη τη Φθιώτιδα οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου (Κυριακή δεν έγινε δειγματοληψία από τις ΚΟΜΥ) παρατηρήθηκε επιπλέον μικρή υποχώρηση της θετικότητας, ωστόσο όπως έχουμε τονίσει εδώ και αρκετό καιρό, το «δείγμα» δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς είναι φανερό ότι στα σημεία δειγματοληψιών προσέρχονται πλέον  άτομα που είτε έχουν συμπτώματα ή είναι στενές επαφές κρουσμάτων.

Μαζί και πολλά κρούσματα που ζητούν επανεξέταση.

Χαρακτηριστικά την εβδομάδα που εξετάζουμε σε σύνολο 18 δράσεων, αυξημένες κατά δύο σε σχέση με την προηγούμενη, πραγματοποιήθηκαν 1.329 rapid tests έναντι 1.683 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τα θετικά που βρέθηκαν ήταν 94, έναντι 128 την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο ΕΟΔΥ έδωσε συνολικά 182. Η διαφορά οφείλεται σύμφωνα με τους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών, ότι ο ΕΟΔΥ παρουσιάζει και θετικά που είχαν ήδη καταχωρισθεί και προσήλθαν απλά για επανεξέταση.

Από τα παραπάνω νούμερα βλέπουμε αφενός τη μικρή υποχώρηση της θετικότητας αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ενεργά κρούσματα. Ειδικότερα αφαιρώντας τα τεστ που ξαναβγήκαν θετικά, η θετικότητα την εβδομάδα που εξετάζουμε διαμορφώνεται στο 7,57%, από 8% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο μοναδικό σημείο - για όλη τη Στερεά Ελλάδα - που ενήργησαν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ έγιναν 131 τεστ και βρέθηκαν 11 θετικά ή 25 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και αντιστοιχούν σε 13 άνδρες και 12 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 59 έτη.

Αναλυτικά τα τεστ της εβδομάδας και τα θετικά ανά Δήμο:

Δήμος Λαμιέων (7,44%)

1200 τεστ - 83 θετικά (τα διπλάσια 167 σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό)

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας (0%)

Αμφίκλεια 15 τεστ - 0

Ελάτεια 12 τεστ - 0

Δήμος Δομοκού (0%)

Ομβριακή 3 τεστ - 0

Δομοκός 11 τεστ - 0

Δήμος Καμένων Βούρλων (8%)

Καμένα Βούρλα 25 τεστ - 2 θετικά (αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 75 έτη)

Δήμος Λοκρών (14,29%)

Μαλεσίνα 38 τεστ - 9 θετικά (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 13 και συγκεκριμένα 6 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 70 έτη)

Αταλάντη 25 τεστ - 0

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση