Κατηγορεί τους γιατρούς του Γ.Ν. Λαμίας για την απώλεια του 49χρονου αδερφού του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 06:53 Κατηγορεί τους γιατρούς του Γ.Ν. Λαμίας για την απώλεια του 49χρονου αδερφού του

«10 ώρες περίμενε διασωληνωμένος στα Επείγοντα μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ…»

Στο επίκεντρο μιας σοβαρότατης καταγγελίας βρίσκεται το Νοσοκομείο Λαμίας και αφορά στην πρόσφατη απώλεια του 49χρονου εκπαιδευτικού Βασίλη Φλώρου που κατέληξε στις 20 Αυγούστου στη ΜΕΘ.

Ο αδερφός του Γιάννης κατήγγειλε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ότι μεταξύ της διασωλήνωσης του και την ειδοποίηση και τέλος την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, μεσολάβησαν 10 τουλάχιστον κρίσιμες ώρες.

Χρονικό διάστημα που σύμφωνα και με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, ήταν πολύ σημαντικό για την πορεία της υγείας του. Υπογράμμισε μάλιστα ότι εκείνη τη χρονική στιγμή (20/8) η ΜΕΘ είχε τρία κρεβάτια.

«Δεν ήταν μόνος του, υπήρχε γιατρός στα επείγοντα, και θεωρώ ότι λόγω της βακτηριαιμίας που είχε, έπρεπε να είχε μεταφερθεί άμεσα στη ΜΕΘ. Θεωρώ ότι για να μεταφερθεί στις 20.00 στη ΜΕΘ, μιλάμε για 10 ώρες καθυστέρηση, και από ότι έχω μιλήσει με τον τεχνικό σύμβουλο της πληρεξούσιας δικηγόρου μου, ήταν πολύ σημαντικός χρόνος αυτό το διάστημα που χάθηκε. Από τον ιατρικό φάκελο ενημερώθηκα ότι δεν είχε ειδοποιηθεί καν η ΜΕΘ, για την βαρύτητα του γεγονότος», συμπλήρωσε.

Στην εκπομπή μίλησε και η δικηγόρος της οικογένειας Σοφία Σταυράκη. «Το γιατί δεν τον έβαλαν τη ΜΕΘ ακόμα ερευνάται, ωστόσο σε συνεργασία με τον τεχνικό μας σύμβουλο, γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, από τη στιγμή που διασωληνώθηκε έπρεπε να φύγει κατευθείαν για τη ΜΕΘ. Δεν έπρεπε να χαθεί ούτε μία ώρα. Ο άνθρωπος κατέληξε από ένα συγκεκριμένο μικρόβιο το οποίο, του δημιούργησε επιπλοκές. Το ζητούμενο είναι ότι ενώ γνώριζαν τι υπήρχε στον συγκεκριμένο ασθενή, καθυστέρησαν την μεταφορά του, μιλάμε για ολιγωρία», δήλωσε η κ. Σταυράκη.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση