Από την Αθήνα και τη Λαμία στην κορυφή του Ολύμπου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 09:35 Από την Αθήνα και τη Λαμία στην κορυφή του Ολύμπου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

880 χιλιόμετρα από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου το «Olympus bike challenge»…

Στη Λαμία, την πόλη καταγωγής του πατέρα του, πραγματοποίησε την πρώτη στάση του ο υπεραθλητής Γιάννης Παπανικολάου στο πλαίσιο του «Olympus bike challenge», ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός, με διαδρομή 880 χιλιομέτρων από την Αθήνα, μέχρι την κορυφή του Ολύμπου τον Μύτικα.

Στόχος του παλιού πρωταθλητή ποδηλασίας, η ανάδειξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων σε συνδυασμό με το ποδήλατο που αποτελεί διαχρονικά το αποτελεσματικότερο μέσο μετακίνησης του ανθρώπου. H δράση σχεδιάστηκε και περιλαμβάνει διαδρομή περίπου 880 χιλιομέτρων από τις 16-20/9 , από την Αθήνα στον Όλυμπο και επιστροφή στην Αθήνα.

Ο Γιάννης Παπανικολάου θα ανέβει στην κορυφή “Σκολιό” του Ολύμπου (2η υψηλότερη κορυφή στα 2912μ.) με το ποδήλατο του και μόλις φτάσει στο “Σκολιό”, θα αφήσει το ποδήλατο, θα ανέβει στο Μύτικα με τα πόδια και μετά θα πάρει το δρόμο του γυρισμού και πάλι με το ποδήλατο!

Στη Λαμία τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ζωγράφος. Του πρότειναν μάλιστα να φιλοξενηθεί στη Φθιωτική πρωτεύουσα, εκείνος όμως αρνήθηκε ευγενικά, καθώς ο προγραμματισμός του περιελάμβανε διανυκτέρευση στη Στυλίδα όπου έχει επίσης συγγενείς και φίλους.

Δείτε βίντεο:

Ο Γιάννης Παπανικολάου ήταν διεθνής ποδηλάτης πίστας από το 1998, λαμβάνοντας μέρος σε διοργανώσεις ποδηλασίας παγκοσμίως, έχει σπουδάσει MSc., Αθλητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου που περιλαμβάνει Αθλητική Οργάνωση, Πολιτική και Δίκαιο του Αθλητισμού.

Η εμπειρία και οι γνώσεις του οδήγησαν στην ομάδα διαχείρισης μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως OLYMPICS GAMES GREECE του 2004 Special Olympics του 2011 και BAKU 2015 1st European Games, IRONMAN Greece 2019, Special Olympics 2019 Abu Dhabi, ΙΙ Mediterranean Beach Games, Greece 2019, Tour of Hellas 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση