ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Φωκίδα

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Φωκίδα

«Θωρακίζουμε τον τόπο μας, προστατεύουμε τις περιουσίες των Στερεοελλαδιτών, με τον απαραίτητο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον», δήλωσε ο Φάνης Σπανός.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε ήδη το έργο:«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 165.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναιοκαθαρισμός και η κατάλληλη διαμόρφωση των πρανών των χειμάρρων Πλατανιά, Σεργούλας, Καρουτιανόρεμα και Τολοφώνας σε διάφορα σημεία, σύμφωνα με τις εντολές της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φωκίδας, καθώς και η διαμόρφωση της κοίτης τους στο κέντρο για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εκσκαφές στις θέσεις όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ανακατασκευής των συρματοκιβωτίων για την θεμελίωση αυτών. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή λιθορριπήςμε σκοπό την προστασία των πρανών στον χείμαρρο Πλατανιά και στο πρανές της συμβολής του με τον χείμαρρο Σεργούλας .

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, οΠεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανόςδήλωσε:«Παρεμβαίνουμε στην Π.Ε. Φωκίδας με νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ξεκινούμε εργασίες καθαρισμού των χειμάρρωνΠλατανιά, Σεργούλας, Καρουτιανόρεμα και Τολοφώνας, ενώ προχωρούμε και στηναποκατάσταση των τεχνικών έργων. Θωρακίζουμε τον τόπο μας, προστατεύουμε τις περιουσίες των Στερεοελλαδιτών, με τον απαραίτητο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον».

ΟΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζοςτόνισε:«Πιστοί στο ραντεβού μας με την προστασία των πολιτών και φέτος παρεμβαίνουμε έγκαιρα για την διασφάλιση της περιουσίας και της ζωής των πολιτών της Π.Ε. Φωκίδας».

Φρέσκο χιόνι στα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας - Βροχή στα πεδινά (ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Φρέσκο χιόνι στα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας - Βροχή στα πεδινά (ΒΙΝΤΕΟ)