Νέα προσπάθεια εξαπάτησης Λαμιώτη επαγγελματία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 08:40 Νέα προσπάθεια εξαπάτησης Λαμιώτη επαγγελματία

Του έστειλαν λινκ μέσω της εφαρμογής «viber»…

Δεν έχουν τέλος τα «χτυπήματα» των διαφόρων απατεώνων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με στόχο το «ηλεκτρονικό ψάρεμα» των προσωπικών σας κωδικών συναλλαγών με την τράπεζάς σας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο LamiaReport πολύ γνωστός επαγγελματίας, ο απατεώνας του τηλεφώνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) προκειμένου να τον ενημερώσει ότι έχει επιστροφή ποσού από το «power pass».

Όταν ο επαγγελματίας του απάντησε ότι δεν έχει κάνει κάποια αίτηση, ατάραχος εκείνος του είπε ότι θα έκανε την αίτηση ο λογιστής του και επέμεινε να του πει με ποια τράπεζα συνεργάζεται.

Όταν του είπε ότι συνεργάζεται με την Alpha τότε του έστειλε το παρακάτω μήνυμα μέσω της εφαρμογής «viber».

Φυσικά, όταν ο επαγγελματίας αρνήθηκε να συνεχίσει τη διαδικασία, το τηλέφωνο που τον καλούσε, έκλεισε.

Θυμηθείτε ότι μόλις πριν από 5 ημέρες (16/9), κάποιος απατεώνας είχε τηλεφωνήσει σε εταιρεία οδικής βοήθειας και τότε είχε δώσει άλλο λινκ συναλλαγής που παρέπεμπε στην τράπεζα Πειραιώς! Η κατάληξη του site όμως είναι η ίδια…

Τέτοιοι σύνδεσμοι οδηγούν σε σελίδα που προσομοιάζει με τις κανονικές των τραπεζών, όπου σας ζητούν να καταχωρίσετε τα στοιχεία λογαριασμούς σας (phishing). Αν προσέξετε στη συγκεκριμένη σελίδα λειτουργεί μόνο το περιβάλλον της φόρμας κι όλα τα υπόλοιπα είναι μια απλή φωτογραφία του περιβάλλοντος της ιστοσελίδας της τράπεζάς σας.

Προσέχουμε λοιπόν και δεν εμπιστευόμαστε άγνωστα άτομα από το τηλέφωνο, δεν δίνουμε ΠΟΤΕ και για κανέναν λόγο κωδικούς και δεν ανοίγουμε συνδέσμους που μας στέλνουν όταν έχουν περίεργα προθέματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση