Προσοχή! Νέα προσπάθεια εξαπάτησης Λαμιώτη επαγγελματία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 08:14 Προσοχή! Νέα προσπάθεια εξαπάτησης Λαμιώτη επαγγελματία

Μόλις κατάλαβαν ότι δεν «τσίμπησε» απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνα που τον καλούσαν…

Οι απατεώνες που μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών συναλλαγών εξαπατούν κόσμο, ξαναχτύπησαν στη Λαμία.

Το απόγευμα της Παρασκευής (16/9) ένας από αυτούς επικοινώνησε με εταιρεία οδικής βοήθειας, προσποιούμενος τον εκπρόσωπο παρόμοιας επιχείρησης από την Αταλάντη, για ακινητοποιημένο όχημα στα Καμένα Βούρλα που αδυνατούσε εκείνη τη στιγμή να το πάρει.

Του είπε μάλιστα ότι θα τον καλέσει άνθρωπος της εταιρίας, το αυτοκίνητο της οποίας είχε ακινητοποιηθεί στα Καμένα, προκειμένου να συνεννοηθούν για το πώς και πόσο θα πληρωθεί.

Πράγματι, έγινε και το δεύτερο τηλέφωνο αυτή τη φορά από τον υποτιθέμενο εκπρόσωπο της εταιρίας που του είπε ότι θα τον πληρώσει μέσω winbank.

Του έστειλε μάλιστα το παρακάτω λινκ όπου θα έπρεπε ο επαγγελματίας να κατευθυνθεί για να του δώσει τα χρήματα.

Όταν ο τελευταίος του ξεκαθάρισε ότι δεν τον πειράζει να πληρωθεί μόλις πάρει ή μεταφέρει το όχημα και ότι δε θέλει να  κάνει ηλεκτρονική συναλλαγή, ο απατεώνας του το έκλεισε απότομα και στη συνέχεια απενεργοποίησε και το κινητό του. Το ίδιο έκανε και ο συνεργός του που είχε πάρει πρώτος τηλέφωνο, για να στήσει την απάτη.

Εννοείται ότι οι συγκεκριμένοι απατεώνες δεν μεταχειρίζονται μόνο το συγκεκριμένο σενάριο. Το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει από παπούτσια μέχρι φρούτα και οικοδομικά υλικά, ανάλογα ποιον επαγγελματία έχουν βάλει στο μάτι!

Προσοχή λοιπόν και μην εμπιστεύεστε κανέναν άγνωστο (μπορεί να παριστάνει βέβαια και κάποιον γνωστό σας) που σας παίρνει τηλέφωνο και σας υποδεικνύει εκείνος ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε. Μόνο αν τον αναγνωρίσετε με κάποιον τρόπο και μόνο με μέθοδο που γνωρίζετε απόλυτα και εμπιστεύεστε προχωρήστε.

Και προς Θεού ποτέ δεν ακολουθούμε άγνωστους συνδέσμους! Και στην περίπτωση που καταγγέλθηκε στο LamiaReport ο σύνδεσμος φαίνεται καθαρά ότι είναι ψεύτικος με πρόθεμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η τράπεζά σας.

Συνήθως τέτοιοι σύνδεσμοι οδηγούν σε σελίδα που προσομοιάζει με τις κανονικές των τραπεζών, όπου σας ζητούν να καταχωρίσετε τα στοιχεία λογαριασμούς σας (phishing). Αν προσέξετε στη συγκεκριμένη σελίδα λειτουργεί μόνο τοπεριβάλλον της φόρμας κι όλα τα υπόλοιπα είναι μια απλή φωτογραφία του περιβάλλοντος της ιστοσελίδας της τράπεζάς σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση