Σταϊκούρας για Φοιτητικές Εστίες Λαμίας: Μέχρι το Μάιο ο προσωρινός ανάδοχος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 08:10 Σταϊκούρας για Φοιτητικές Εστίες Λαμίας: Μέχρι το Μάιο ο προσωρινός ανάδοχος

Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ…

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία, είχε το απόγευμα της Τρίτης (27/9) ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Στερεάς στην οδό Αθηνών.

Ο κ. Σταϊκούρας συζήτησε για αρκετή ώρα με τους ανθρώπους του Ιδρύματος γύρω από το σημαντικό έργο των Φοιτητικών Εστιών στην πόλη της Λαμίας, στο πλαίσιο και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την κατασκευή και λειτουργία πέντε σύγχρονων Φοιτητικών Εστιών στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής, μέσω Συμβάσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο Υπουργός Οικονομικών παρακολουθεί και προχωρά το συγκεκριμένο έργο από τις αρχές του 2020 και χάρη στην υλοποίηση ουσιαστικών βημάτων, θα υπάρξει μέχρι το Μάιο του 2023 όπως είπε ο προσωρινός ανάδοχος.

Ειδικότερα, για την πόλη της Λαμίας, το έργο ΣΔΙΤ περιλαμβάνει κατασκευή φοιτητικών εστιών και αναβάθμιση πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, σε χώρους άνω των 13.500 τ.μ..

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται περίπου στα 14 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι, την τελευταία διετία, με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα:

  • Εγκρίθηκε, τον Φεβρουάριο του 2020, η υπαγωγή του έργου «Υλοποίηση Φοιτητικών Εστιών και λοιπών Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία» στον νόμο περί ΣΔΙΤ. Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη και αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για τη συγχρηματοδότηση του έργου.
  • Ολοκληρώθηκε, τον Ιούλιο του 2020, η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή επτά σημαντικών επενδυτικών σχημάτων.
  • Ολοκληρώθηκε, τον Μάρτιο του 2021, η 1η Φάση του Διαγωνισμού, με την προεπιλογή 5 επενδυτικών σχημάτων.
  • Ολοκληρώθηκαν, τον Δεκέμβριο του 2021, οι διαδικασίες ανάθεσης εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), και υπεγράφη η σχετική σύμβαση.
  • Παραδόθηκαν από τον Σύμβουλο, τους μήνες Απρίλιο έως Ιούνιο 2022, η ανάλυση κενών, η μεθοδολογία υλοποίησης, η τεχνική, νομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξιολόγηση του έργου.
  • Δημοσιεύθηκε, τον Ιούνιο του 2022, η ΒΙ Φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
  • Υποβλήθηκαν, τον Ιούλιο του 2022, φάκελοι συμμετοχής στη Φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου από τους προεπιλεγέντες.
  • Ξεκίνησε, τον Αύγουστο του 2022, ο 1ος Κύκλος του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
  • Έχουν γίνει ήδη προκαταρκτικές μελέτες (π.χ. γεωλογική), έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, και έχουν ετοιμαστεί τα κτιριολογικά προγράμματα των νέων κτιρίων. Ο Δήμος Λαμιέων, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητήσει επί αυτού, μετά την σχετική Έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Αναμένεται, τον Οκτώβριο του 2022, η έναρξη του 2ου Κύκλου Ανταγωνιστικού Διαλόγου, όπου περιλαμβάνει την αποστολή σχεδίων των συμβατικών κειμένων από την πλευρά της Αναθέτουσας Αρχής, και τον σχολιασμό τους από τους προεπιλεγέντες.

Εκτιμάται ότι, τον Νοέμβριο του 2022, θα ολοκληρωθεί η ΒΙ Φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Αναμένεται, τον Δεκέμβριο του 2022, η Δημοσίευση της ΒΙΙ Φάσης, με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους Υποψηφίους αναμένεται μέχρι τον Απρίλιο του 2023, και η ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου, τον Μάιο του 2023.

Τέλος, στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Σταϊκούρα και την τοποθέτηση του Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Γιώργου Φούρλα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση