50χρονος Λαμιώτης έδωσε ζωή με το θάνατό του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 18:55 50χρονος Λαμιώτης έδωσε ζωή με το θάνατό του

Το Νοσοκομείο Λαμίας ξανά στο προσκήνιο με δωρεά οργάνων…

«Γέφυρα ζωής» στήθηκε ξανά  στο Νοσοκομείο Λαμίας για να μεταφέρει τα όργανα 50χρονου Λαμιώτη, ο οποίος κατέστη εγκεφαλικά νεκρός, ύστερα από σοβαρό αγγειακό αιμορραγικό εγκεφαλικό.

Παρά το γεγονός του ξαφνικού χαμού ενός τόσο νέου ανθρώπου, η οικογένειά του βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όσα βασικά όργανα ήταν δυνατόν για να δώσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» σε συνανθρώπους μας.

Αυτά τα «δώρα ζωής», μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά, Αθανασίας Τσιρογιάννη και Χρήστου Γεωργιάδη, καθώς  και της νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), θα δοθούν σε συμβατούς δότες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, η λήψη των οργάνων ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από την ομάδα του Χειρουργείου του Γ.Ν. Λαμίας σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομάδες τριών Νοσοκομείων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και συγκεκριμένα, Ιπποκράτειο για το ήπαρ, Ευαγγελισμός για τα νεφρά και Ωνάσειο για τους πνεύμονες.

Ευχή όλων είναι η επιτυχής κατάληξη των μεταμοσχεύσεων.

Το Νοσοκομείο Λαμίας σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, γενικότερα για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, επιβεβαιώνει ότι διαθέτει και το επιστημονικό και το ανθρώπινο δυναμικό για να προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η υγεία, στους πολίτες. Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι απρεπείς συμπεριφορές «κάποιων» δε θα πρέπει να αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του νοσηλευτικού καταστήματος.

Η δικαιοσύνη ερευνά και ελπίζουμε ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε να πληρώσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι, οι οποίοι πολλές φορές κρύβονται ή θέλουν να κρυφτούν πίσω από την απαξιωτική εικόνα που επιμένουν να παρουσιάζουν συνολικά για το Νοσοκομείο…

Η ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά

«Σήμερα 1/10/2022, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση, ενός 50 χρόνου συμπολίτη μας  ο οποίος κατέστη εγκεφαλικά νεκρός μετά από αυτόματη εγκεφαλική αιμορραγία.

Η όλη διαδικασία της δωρεάς και της λήψης των οργάνων έγινε υπό  τον συντονισμό της   ιατρού της ΜΕΘ κ. Μαρίας Ψωμάς, Διευθύντριας Αναισθησιολογίας και τοπικής συντονίστριας του ΕΟΜ, με την συνδρομή της κας Αθανασίας Τσιρογιάννη, Επιμελήτριας Α΄ Αναισθησιολογίας και του κου Χρήστου Γεωργιάδη, Διευθυντή Παθολογίας, αμφοτέρων ιατρών της ΜΕΘ καθώς και της κας Ευαγγελίας Χαλτούπη, Νοσηλεύτριας ΜΕΘ. 

Οι πνεύμονες, οι νεφροί και το ήπαρ θα μεταμοσχευθούν σε -4- συνανθρώπους μας  στα νοσοκομεία της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και  «Ωνάσειο» και στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε για μια ακόμη φορά σε αυτή την μοναδική προσφορά ζωής και ανθρωπιάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού τμήματος που συμμετείχε και βοήθησε  σε αυτή την δύσκολη διαδικασία.

Πάνω από όλα, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος δωρητή, που παρά την φόρτιση και θλίψη, έδωσαν την συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση